Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Земетресение разлюля Атина призори

04 Юни 2013 / 06:06:05  GRReporter
1119 прочитания

Земетресение от 4,4 по скалата на Рихтер разлюля тази сутрин Атина в 4,58 минути. Атинският геодезически институт съобщава, че земетресението е станало на 22 километра източно от гръцката столица и 4 километра източно от предградието Пикерми. Дълбочината на огнището е около 5 километра. Трусът бе почувстван отчетливо в цялата област Атика, без да предизвика щети, както и в Коринт и на остров Евбея.
    Пред телевизия Мега директорът на Геодезическия институт Костас Макропулос заяви, че става дума за основен, а не вторичен трус и че районът около Пикерми не е причинявал в миналото големи земетресения. По държавната телевизия НЕТ преподавателят по геология Евтимиос Лекас също заяви, че районът около епицентъра и в миналото е причинявал трусове от порядъка на 4,5 - 5 степен по скалата на Рихтер, но там няма такива плочи, които да причинят по-силни трусове. Такива трусове са регистрирани през 1983, 1988 и 2001 и оттогава огнището е било спокойно.

 

Категории: земетресение Атина епицентър трус скала на Рихтер Пикерми
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus