Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Жестоко убийство разтърси Ксанти по празниците

29 Декември 2012 / 15:12:21  GRReporter
2197 прочитания

В четвъртък, на 27 декември в Ксанти беше открита убита  33 годишна жена. Според информациите жената- дъщеря на известен бизнесмен от града, е нападната пред родната си къща от неизвестен извършител. Той се е опитал да я изнасили и след това я е пробол с нож и запалил. Жената е живеела в Солун и е дошла в Ксанти за празниците.

В четвъртък следобед за престъплението беше задържан  27 годишен жител на града, задържан преди за опит за изнасилване, кражби и разпространение на наркотици. Първоначално той твърди, че е невинен и поискал да бъде освободен. По-късно обаче си признава, когато полицаите му казват, че е намерен негов пръстов отпечатък и че има запис от камера, че той е бил в района. Арестуваният е направил пред полицията потресаващи изявления за извършеното престъпление.  Според него, той е познавал жертвата, били са съседи и я е харесвал. Случайно я срещнал в четвъртък сутринта и въпреки съпротивата й я е завел на пусто място, където я е убил хладнокръвно.

Още от първите часове той е бил основният заподозрян заради криминалното си минало и съседството с жената. Той твърди, че е бил оневинен от съда за предишния си арест, но полицията разследва този минал случай.  При засилени мерки за сигурност е заведен в прокуратурата. Стотици жители на града се събраха пред съда и се опитаха да го линчуват, един от тях успя да пробие кордона и да удари престъпника. Заради взривоопасната атмосфера арестуваният е преместен с голямо закъснение в полицейското управление на града. След това събралите се граждани направиха шествие по централните улици на Ксанти с крайна точка полицейската дирекция. С викове събралите се поискаха от полицаите да предадат обвинения на хората. Полицейският началник на Ксанти Георгиос  Годосидис излиза няколко пъти пред управлението, за да успокои хората и да ги посъветва да се разотидат.  Междувременно различни организации изразиха съпричастността си към семейството на убитата жена.  Нито един адвокат, член на адвокатската колегия в Ксанти не е приел да защитава обвинения за убийството.

В петък жената беше погребана в родния си град.

Категории: Ксанти убийство насилие
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus