Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live “Златна Зора” обяви началото на Националната Борба за Велика Свободна Гърция

06 Май 2012 / 20:05:22  GRReporter
1634 прочитания

Минути след затваряне на изборните центрове в Гърция неонациската партия “Златна зора” публикува ликуващо съобщение, че те за първи път ще влезат в народното събрание. Според последните данни на Министерството на вътрешните работи неонацистите са получили 6,7% от вота на гласоподавателите. В своя сайт те предричат, че ще заемат 25 депутатски места, което надхвърля дори и най-оптимистичните им очаквания. По случай новината членове на партията се събраха да отпразнуват победа си пред офисите си в Солун.В официално съобщение в интернет страницата си те казват: “Стотици хиляди Гърци динамично взеха участие в Националната Борба за Велика Свободна Гърция”. Членовете на “Златна Зора” настояват, че успеха им се дължи на решението на гласоподавателите да обърнат гръб на предателите и да се заемат с изграждането на нова велика държава.

В телевизионно обръщение Николаос Михалоякос заяви, че посвещава успеха на “Златна Зора” на момчетата в черни дрехи, които се борят за чиста Гърция. Той обяви гръцките медии за информационна хунта и заплаши до вчера управляващите ще платят за политиките водени досега. Преди да започне изявлението му пред журналистите в края на изборния ден, Михалоякос накарал представителите на медиите да се изправят на крака, за да му отдадат почит преди да започне речта си. Журналистите, които не се подчинили, били изкарани извън залата.

Категории: Политика Златна зора неонацисти Гърция избори 2012
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus