Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Знаменитости в ареста за неплатени данъци

27 Ноември 2013 / 19:11:03  GRReporter
944 прочитания

Гръцката полиция арестува за шести път модния дизайнер Лакис Гавалас за неизплатени задължения към държавата. Новият казус, за който екстравагантният бизнесмен се яви сам пред властите, след като те издадоха заповед да бъде заловен е за задължения в размер на 712 000 евро. 120 000 от тях са за неизплатен ДДС, 348 000 – за данък върху доходите, около 15 000 евро – за данъка на сградата, където се помещаваше фирмата му и по-малки суми за други данъци.

Тричленният съд за експресно правораздаване прие искането на моделиера да даде показания в петък. Лакис Гавалас прекара почти 15 месеца в предварителния арест за неизплатени задължения към държавата. Срещу него вече са издадени една условна присъда за 7 години затвор от Апелативния съд за углавни престъпления и присъда за пет години лишаване от свобода от съда за наказуеми провинения.

Според неговия адвокат, бизнесменът е подал жалба в административния съд, с която опровергава общия размер на дължимите суми. Властите определят общите му задължения на над 17 милиона евро. В същото време Лакис Гавалас предложи да дари на държавата имота, в който се помещаваше компанията му с цел задълженията му да бъдат опростени. Според вещните лица стойността на площта и сградата върху нея е 33,7 милиона евро.

Източници посочват, че се е появил кандидат, който пожелал да купи имота, но законовата рамка в Гърция не предвижда подобна процедура за случаи като този. Освен това на имотите на Гавалас е наложен запор от Службата за борба с узаконяването на незаконни доходи.

Ден по-рано зрителите на сутрешния блок по телевизия Мега бяха изненадани от факта, че водещият на програмата липсваше от екраните. Причината бе, че Петрос  Костопулос бе арестуван за неизплатени данъци и социални осигуровки в размер на 400 000 евро.

Бившият собственик на фалиралата издателска къща ΙΜΑΚΟ се явил сам в полицейското управление на областта Атика, където бил арестуван. Късно снощи той бе освободен, а делото срещу него бе отложено за 10 декември. 

Категории: Криминална хроника арести неизплатени данъци Лакис Гавалас Петрос Костопулос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus