Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Златна зора като... Ал Кайда

28 Септември 2014 / 12:09:14  GRReporter
1091 прочитания

Нови снимки, с обучение, което напомня на Ал Кайда, каквито сме виждали по документалните кадри на информационните агенции, с въоръжени атаки срещу изоставени  къщи с нарисувани нацистки свастики, с действия по „покриване” вътре и извън къщата, с тренировки на организирани атаки с автомати с гористи местности, и много други – всичко това е включено в преписката за дейността на членовете на Златна зора, която разкрива вестник Вима. Успоредно с това, в същото досие има и снимки, на които неизвестен мъж държи дори противотанкова ракета Low!

Въпросните снимки са били главно по компютрите на ръководни членове на прочутото „ядро” Златна зора  в Никея, което се свързва пряко с убийството на Павлос Фисас преди година в Керацини. Член на това ядро е и убиецът на младежа, който днес е в затвора Маландринос Георгиос Рупакиас. Някои от снимките са били открити на компютрите на депутати на Златна зора от Пирея.

Представители на полицията, както и на съда говорят за „най-показателните снимки за паравоенната структура на Златна зора. Обучението, което напомня тренировките на специалните сили на армията и гръцката полиция, както и на обучение в Пакистан и Афганистан на членове на Ал Кайда и на големи паравоенни групи, показва организацията и крайните цели на крайнодясната партия. Обучават се в нападения, напомнящи военни условия и тези снимки разкриват ескалацията на планираната дейност”.

Офицери от полицията са заинтересувани и от една снимка, която показва вероятен член на Златна зора да държи автоматично оръжие на търговски кораб. От полицията припомнят, че през 2012 беше доказано, че депутат от Златна зора  е работил като въоръжена охрана на кораба на фирма със седалище в Глифада, който е пътувал в Персийския залив. До днес не е известно по каква причина и с каква квалификация той е заемал този пост.

Въпреки многомесечните разследвания  на Антитерористичната служба и а съдебните власти не е разкрито къде е бил оръжейният склад на Златна зора. В показанията на защитените свидетели имаше информация за съществуването на подобен склад в Аспропиргос, Коринт и на други места, без да са открити обаче.

 

Междувременно пред офисите на Златна зора  на улица Делияни в района на станция Ларисис се събраха членове на Златна зора в знак на протест, по повод на една година от ареста на главния секретар на партията Никос Михалолякос, на депутати и на кадри на партията. Подобен протест имаше и в Солун. Там протестиращите се обявиха срещу правителството и между тях бяха депутатите Артемис Матеопулос и Поливиос Зисимопулос.

Категории: Златна зора военно обучение свастики оръжия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus