Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Адвокатите все още очакват обвинителния акт по делото за 4-годишната Ани Борисова

05 Януари 2016 / 11:01:08  Анастасия Балездрова
888 прочитания

Делото за убийството на 4-годишната Ани Борисова, което разтърси Гърция в началото на месец май миналата година се очаква да започне през следващите месеци, съобщиха за GRReporter свързани с казуса адвокати.

Те изразиха увереността си, че гръцките съдебни власти ще ускорят започването на процеса преди изтичането на 12-месечния срок на задържане в предварителния арест на майката и бащата на Ани – Димитрина Борисова и Станислав Бакърджиев.

В изявление пред GRReporter адвокатът на бащата Панайотис Хрисикакис посочи, че атинската прокуратура все още не е издала обвинителен акт. Солунският адвокат Севдалина Чернева – Цирона потвърди тази информация, като отбеляза, че актът ще бъде издаден много скоро, тъй като следствието е приключило преди около две седмици. Тя заяви, че е свързана със случая, но не уточни по какъв начин.

Съдбата на 4-годишната Ани Борисова започна да занимава гръцката общественост и медиите на 26 април, когато бе обявена за изчезнала и гръцката организация „Усмивката на детето” подаде сигнал Amber Alert в европейската  мрежа на организациите, които се грижат за деца в опасност.

Първоначалните твърдения на майката Димитрина Борисова,че детето е изчезнало бяха оборени бързо с появата на бащата Станислав Бакърджиев. След проведените разпити  гръцката полиция разкри ужасяващи детайли около убийството на Ани. Според адвоката на Станислав той признал, че е унищожил трупа, но не и че е убил детето.

В същото време адвокатите на двамата родители на Ани настояваха съдебните власти да привикат на разпит приятеля на Станислав – Назиф Ахмедов, известен като „Ники” и „свидетелят Николай”, който се намирал в квартирата му в нощта на убийството. От публикация на гръцкия таблоид „Еспресо” стана ясно, че намиращият се в България Назиф е отговорил на изпратените му от гръцкия следовател въпроси в Районната прокуратура в Габрово. Според източници на изданието той попаднал в много противоречия не само спрямо показанията на Станислав Бакърджиев, но и спрямо собствените си първоначални показания, които предоставил на гръцко – българската граница. В резултат на това гръцките съдебни власти са издали европейска заповед за арестуването му.

Кой е убил Ани и какво точно се е случило в дните около Великден миналата година предстои да се изясни в съдебната зала. В медиите се разпространяват най-различни версии за събитията, но GRReporter припомня, че в Гърция има следствена тайна и достъпът до следствието, дори и на юристите, е строго ограничен и регламентиран. 

Категории: Криминална хроника убийството на Ани Борисов съдебен процес обвинителен акт Станислав Бакърджиев Димитрина Борисова Назиф Ахмедов
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus