Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Анархисти безчинстваха в центъра на Атина

08 Април 2015 / 08:04:47  GRReporter
862 прочитания

За поредна нощ анархисти вилняха в центъра на Атина и въпреки намесата на силите за борба с масовите безредици палежите продължиха със часове. Група младежи с качулки и черни дрехи започнаха буквално да обстрелват полицейските части с коктейли Молотоф, изкъртени парчета мрамор и камъни, а полицаите отвръщаха със задушлив газ и светлинни гранати.
 

   За прикритие вандалите използваха сградата на Атинската политехника, откъдето успяха да подпалят и опожарат напълно два луксозни автомобила, паркирани в близост. Трети автомобил пострада от набезите на анархистите. Със часове по околните улици горяха кофи за боклук, които облечените в черно младежи използваха за прикритие за безчинствата си.


    Групата от около 40 анархисти, които предизвикаха безредиците, се отцепи от шествието, организирано по-рано в центъра на Атина. Полицията е задържала 12 души.

 

Категории: анархисти безредици Атинската политехника силте за борба с масовите безредици коктейли Молотоф задушлив газ опожарени автомобили
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus