Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Анархисти нахлуха в Агенцията по приватизации

14 Септември 2015 / 12:09:37  GRReporter
750 прочитания

Група анархисти нахлуха в Агенцията по приватизации в центъра на Атина около 08:00 тази сутрин. По време на набега си те изпочупиха почти цялото техническо оборудване на институцията – компютри, принтери, камери и други предмети.

По-късно в манифест, който публикуваха в свързан с анархистките среди сайт нападателите определиха нападението си като „пълно разрушение на етажа”. В текста се посочва, че са унищожили и документация на Фонда по приватизации.

Заедно с манифеста анархистите разпространиха и видеоматериал от нападението.

Анархистите се определят като членове на групата „Рубикон”, която стана известна на гръцката общественост през март тази година, след като окупира централните офиси на СИРИЗА на площад Кумундуру.

На 3 април с разрешението на Зои Констандопулу те проведоха протест в подкрепа на анархисти-затворници в двора на парламента.

През юни членовете на същата група проведоха шествие пред правителствената резиденция Максиму с искането Гърция да напусне Европейския съюз и нейният държавен дълг да бъде отписан.

Според очевидец, който се намирал на входа на Агенцията по приватизации групата анархисти влезли в сградата необезпокоени от никого, тъй като не предизвикали никакви съмнения относно целта на посещението си. „Минаха пред мен тичайки. Носеха шапки, но в ръцете си не държаха нищо. Не предизвикаха никакви съмнения”, заявил той пред гръцкия информационен сайт iefimerida.gr.

Категории: Криминална хроника нападение на анархисти Фонд по приватизации група Рубикон
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus