Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Анархисти подпалиха тролей в Атина

24 Май 2015 / 11:05:08  GRReporter
905 прочитания

За трети път през последните месеци, вчера следобед анархисти подпалиха тролей пред сградата на Политехниката.

Според полицията, извършителите сложили контейнер за боклук на улица Тосица и успели да спрат преминаващия тролей в 4:15. След това принудили водача и пътниците да слязат и го запалили с бутилки молотов.

Незабавно е пристигнала пожарната и е угасила пламъците, преди да унищожат напълно тролея.

„Видях ги, около 10 души, да хвърлят бутилки молотов по предницата на тролея. Това стана преди даже да свалят хората”, заяви очевидец.

Последвал сблъсък между анархистите и полицаите. Анархистите се барикадирали в Политехниката и от там хвърляли камъни и запалителни бутилки срещу служителите на реда. Сблъсъци имало и по съседните улици. Служителите на специалните сили са използвали сълзотворен газ.

Служители на компанията за градски транспорт също са били нападнати, след като помолили анархистите да спрат да хвърлят камъни, за да могат да изтеглят тролея.

Сблъсъците продължили 2 часа. Полицаите не са арестували никого.

Категории: анархисти палеж тролей Политехника сблъсъци полиция молотов
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus