Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Анархисти прекъснаха делото срещу Златна зора

15 Май 2015 / 12:05:04  GRReporter
740 прочитания

Хаос в съдебната зала в затвора Коридалос, където се провежда процесът срещу членовете на Златна зора предизвика отлагането на разглеждането на делото за 4 юни.

Всичко започна, когато група поддръжници на терористите от „Конспирацията на огнените ядра” нахлу в залата с призиви: „Фашисти, п.дали, бесилките са на път”. Нападателите преминаха през вратата, която разделя залата, където се провежда процесът срещу Златна зора с тази, където тече делото за дейността на терористичната групировка „Конспирация на огнените ядра”.

Нахлулите младежи започнаха да хвърлят бутилки с вода и в залата настъпи пълен хаос, тъй като вратата се намира много близо до подсъдимата скамейка.

Нахлуването предизвика реакция и от страна на наблюдаващите процеса граждани, които, водени от настроенията си срещу неонацистката формация също се включиха в набега.

Адвокатите на обвиняемите поискаха от съдиите да ги защитят и да гарантират както тяхната, така и физическата неприкосновеност на подсъдимите.

Решителната полицейска намеса постави край на инцидента и на процесите. Делото срещу златнозорците бе отложено за 4 юни, а това срещу членовете на „Конспирацията на огнените ядра” – за 25 май.

Заслужава да се отбележи, че участниците в процеса бяха изразили опасенията си, че провеждането на процеса срещу членовете на Златна зора в съдебната зала в затвора Коридалос не е разумно при условие, че в съседната зала се намират членове на терористичната групировка.

Категории: Криминална хроника процес срещу Златна зора съдебна зала в затвора Коридалос проддръжници на Конспирацията на огнените ядра
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus