Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Анархисти вилняха в центъра на Атина

27 Февруари 2015 / 08:02:03  GRReporter
933 прочитания

Около 300 анархисти, които демонстрираха в центъра на Атина го превърнаха в бойно поле с изпочупени витрини, горящи коли, бомби “Молотоф”, улични барикади. Всичко започна около 18 часа в четвъртък, когато анархистите се събрали пред старата сграда на Университета на булевард “Панепистимиу”, за да проведат организирано антиправителствено шествие до Парламента.
    Когато шествието приближило банка на булевард “Стадиу”, протестиращите не издържали и започнали да чупят витрините й. На същия булевард в съседство се намира и сградата на бившата банка “Марфин”, която беше подпалена от анархисти през май 2010 и при пожара загинаха 4 души, включително и едно неродено дете.
    На връщане от Парламента шествието отново минало по булевард “Панепистимиу” и участниците в него изпочупили витрините на два магазина. Два отряда на Силите за борба с масовите безредици, които правителството на СИРИЗА обеща да закрие, са охранявали шествието, което продължило към сградата на Атинската политехника. Там вече започнало истинското “парти”.
    Около 21,30 анархистите започнали да хвърлят бомби “Молотоф” по полицаите на улица “Тосица” и да чупят витрини на магазини на улица “Стурнари”. Хулиганите подпалили автомобил, който бил паркиран в близост до входа на Политехниката.
    Младежи с качулки на главите барикадирали двете улици с кофи за боклук, които също подпалили. Безредиците продължили до полунощ.

 

Категории: анархисти антиправителствено шествие изпочупени витрини подпалени автомобили бомби Молотоф Сили за борба с масовите безредици
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus