Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Андонис Самарас предлага Ставрос Димас за президент, ремонт на правителството и избори през 2015

21 Декември 2014 / 17:12:32  GRReporter
1437 прочитания

В извънредно изявление Андонис Самарас призова всички политически сили в парламента да подкрепят с консенсус  избора на Ставрос Димас за президент. Премиерът е отворен към разширяване на правителствената коалиция с про-европейски сили.

Самарас подчерта, че избори сега не може да има, но може да се организират до края на 2015.  Според него отговорността пред народа не позволява страната да навлезе в нов период на несигурност в момент, когато  е необходимо гръцката икономика да укрепне, за да   преживее следващия ден след меморандума.

„Първо да завършим спокойно и сигурно преговорите с кредиторите и конституционната промяна. И след това, укрепнали икономически и политически, можем да намерим подходяща дата за парламентарни избори дори до края на 2015” заяви той.

Самарас говори и за взаимните обвинения  за подкупване на депутати и нападна Алексис Ципрас, като го обвини. Министър-председателят обвини лидера на СИРИЗА, че играе главна роля в опитите да се отрови демокрацията, които обаче се не са успели.

Премиерът припомни, че председателят на СИРИЗА е първият, който е заявил в парламента, че всеки депутат, който ще гласува против бюджета, но „за” избора на президент, ще е купен. Самарас заяви, че депутатите Одисеас Виронас и Теодорос Пастатидис  си сътрудничат с централата на СИРИЗА.

„Но депутатите не се поддават на такава клеветническа кампания” допълни той.

Андонис Самарас не пропусна да критикува и Панос Каменос, без да го посочи поименно. Той спомена „известен сътрудник” на председателя на СИРИЗА.

В заключение министър-председателят отбеляза, че „Само наивник би повярвал, че може да се водят преговори за нашата икономика или да се промени Конституцията в условията на предизборно противопоставяне. Това казва гласът на отговорността пред гръцкия народ”.

 

 

Категории: Андонис Самарас изявление Ставрос Димас парламентарни избори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus