Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юли 27, 2010

Бизнесът приканва правителството да не се поддава на изнудване

27 Юли 2010 / 16:07:42  
Пълната либерализация на гръцкия пазар може да доведе до тринайсет процентов ръст на БВП в средносрочен план. Това заяви икономическият анализатор и председател на Института за търговски и индустриални изследвания Янис Стурнарас на среща за оценка на деветте месеца на управление на правителството на ПАСОК.


Проект за втори меморандум, докато синдикатитe се молят за отмяна на първия

27 Юли 2010 / 13:07:36  

„Тройката” настоява, че по-бързо трябва да се изпълнят реформите в държавните компании, да се пристъпи към обединена система за заплащане и общи ведомости, да се реорганизират финансите на болниците и да се отворят затворените професии.

„Не става дума да бъдат взети допълнителни финансови мерки” потвърди вчера един от членовете на икономическия екип и добави, че държавата вече е спестила 4 млрд. евро чрез орязването на разходите, които могат да се използват, за да се покрият спешни нужди в болниците, в държавните предприятия и в осигурителните каси.



ATEbank пристъпва към увеличаване на капитала

27 Юли 2010 / 10:07:54  
Дни след оповестяването на резултатите от стрес-теста на банките в еврозоната провалилата се гръцка ATEbank обяви, че ще пристъпи към увеличаване на капитала си със сума между 243 милиона евро до 500 милиона евро.


Бургас-Александруполис обсъждат премиерите на Гърция и България

27 Юли 2010 / 10:07:29  
Основно въпроси за енергетиката обсъждат министър-председателите на България и Гърция Бойко Борисов и Георгиос Папандреу по време на първото съвместно заседание на двете правителства, което се провежда в София. Споразумения в областта на туризма, енергетиката, икономиката и трудовите взаимоотношения ще подпишат български министри съвместно с гръцките си колеги, които са в официалната делегация .