Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юли 11, 2011

Юрист и банкер ще движат гръцката приватизация

11 Юли 2011 / 18:07:59  
На ключовата позиция на председател Венизелос избра да сложи професора по трудово право от Аристотеловия университет в Солун, Йоанис Кукиадис. Изпълнителен директор на агенцията ще е Константинос Митропулос, който е председател на Eurobank EFG Equities и оглавява Инвестиционно банкиране в групата на Юробанк.


Консерватори със склонност към бунтарство са гърците, твърди социологическо проучване

11 Юли 2011 / 17:07:40  
Резултатите от изследването на агенцията за проучвания Kapa Research за неделния брой на вестник То вима показват едно силно раздвоение, където консерватизъм и бунт съжителстват в едни и същи лица. През този период гърците изглеждат смутени и напълно повлияни от несигурността във всеки детайл от живота си и абсолютната несигурност за бъдещето.


Разчистването на Синтагма се отлага. Поне за днес.

11 Юли 2011 / 12:07:03  
Атинският кмет Георгиос Каминис обеща, че от понеделник се заема с разчистването на площад Синтагма пред парламента. Счупените мраморни плочи и размазаните графити са още на място, а Негодуващите нямат намерение да си тръгват.


VIP полети на гръцкото правителство за 6 милиона евро

11 Юли 2011 / 11:07:25  
В период на криза изглежда, че всички пестят, но не и правителството, а корупцията в държавния сектор процъфтява.


Кървави взривове в кипърска морска база, 12 души са загинали

11 Юли 2011 / 08:07:13  
Главнокомандващият кипърската Национална гвардия потвърди, че взривовете се дължат на пожар, започнал от два от общо 98 зле съхранявани контейнери с барут, които са се намирали в базата. Барутът е принадлежал на сирийската армия и е бил конфискуван преди три години от кораб, заради ембаргото срещу арабската страна.