Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юни 2011

Новият парк във Фалиро ще обърне Атина с лице към морето

30 Юни 2011 / 21:06:57  

Атина е един град, който е обърнал гърба си към морето и това може да се промени, бяха накратко думите на министъра на околната среда Георгиос Папаконстантину. Италианският архитект Ренцо Пиано, който се слави с авангарните си идеи и проектирането на високо технологични сгради в синхрон с околната среда, представи в Атина master plan за създаването на крайбрежния парк, който ще слее кварталите Калитеа и Мосхато с морето. Неговата мечта е този парк да стане неотменна част от града и Атина да се открие към морето, което е и най-характерната черта на „лицето й”.



Юни 30th

Увеличиха се самоубийствата с 40% заради кризата в Гърция

30 Юни 2011 / 19:06:21  

Самоубийствата в страната са се увеличили драматично от порядъка на 40% след избухването на икономическата криза. Това показват последните данни и епидемологични изследвания, заяви министърът на здравеопазването Андреас Ловердос.



Опасения за сътрудничество между полицията и парадържавни елементи

30 Юни 2011 / 17:06:34  
Видеоматериал, на който се вижда как полицаи разговарят с участници в сблъсъците с покрити лица предизвикаха гняв в обществото и неубедителни обяснения от полицията. Тя трябва да отговори и на свидетелствата на граждани, че са пръскали задушливи газове и в метрото, където се намираха ранени и демонстранти с дихателни проблеми.


Площад Синтагма на следващия ден

30 Юни 2011 / 12:06:54  
Една напълна разрушена кафетерия, изпочупени пейки, изкъртени мраморни плочи, един изгорял павилион, строшени прозорци, витрини и светофари, общински камиони и миялни машини и служители по чистотата с противогази. Това е площад Синтагма часове след безпрецедентните сблъсъци между групи от младежи с покрити лица и полицията.


Юни 29th

Курортите са твърде скъпи за обикновените хора, а пък луксозният туризъм е твърде евтин в Гърция

29 Юни 2011 / 18:06:51  

Слънцето и плажовете вече не са достатъчни за привличнаето на туристите, които искат да получат пълен пакет от „изживявания”, когато търсят мястото, където ще прекарат ваканцията си, стана ясно по време на конгреса „Ивестиции в туризма: Фокус въру Гърция” в Атина. Оказва се, че курортите, хотелите, транспорта са твърде скъпи за средностатистическите туристи, докато луксозните места не са на достатъчно високо ниво за VIP персоните.



Синтагма потъна в насилие и сълзотворен газ за втори ден

29 Юни 2011 / 16:06:05  
На над 500 души бе оказана лекарска помощ поради задушаване, други 30 бяха откарани в болница. Сблъсъците на площада продължават, но в тях участват само младежите, които предизвикват размирици. Мирните демонстранти се намират в околните улици и изчакват възможността да се върнат отново на Синтагма.


Средносрочният оздравителен план бе приет с 155 гласа

29 Юни 2011 / 15:06:28  
Приеха новия пакет от строги ограничителни мерки за местната икономика за следващите четири години. Планът се оприра главно на приходите от високи и широко непопулярни данъци. До последния момент в Гърция нямаше сигурност дали закона ще се приеме.