Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Атеистите от СИРИЗА освободиха Църквата от капиталовия контрол

14 Октомври 2015 / 17:10:45  GRReporter
710 прочитания

С решение на министъра на финансите Евклидис Цакалотос правителството на СИРИЗА и Независимите гърци освободи Църквата от ограниченията на капиталовия контрол.

В решението се посочва, че митрополиите ще имат право да теглят сумата от 10 000 евро на месец от една банка и банкова сметка. Сумата ще се получава след представяне на клетвена декларация, подписана от законния представител на съответната митрополия, в която той ще заявява, че в рамките на месеца не са били теглени пари от друга сметка в същата или друга банка. Светата Архиепископия в Атина ще има право да тегли по 20 000 евро на месец по същата процедура.

Заслужава да се отбележи, че в момент, когато капиталовият контрол важи за всички граждани, работещи на свободна практика, компаниите и техните служители, Църквата бе освободена от тежката мярка.

Очаквано обществените реакции за решението на правителството са много и иронични за толерантността на заклетите атеисти от СИРИЗА към гръцкия клир. Те очевидно подразниха гръцката Църква, която издаде официално съобщение. В него тя определи като безотговорни публикациите, според които „Църквата за пореден път бе освободена от задължения, които важат за гражданите”. 

Категории: Политика капиталов контрол освобождаване на Църквата от капиталов контрол гръцко правителство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus