Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Атина Онасис ще се състезава за Гърция на Олимпиадата в Рио

08 Септември 2015 / 13:09:06  GRReporter
1471 прочитания

30-годишната наследница на емблематичната в Гърция фамилия никога не е изоставяла мечтата си да участва поне веднъж на Олимпийски игри състезавайки се в любимия си спорт – ездата. Разбира се, с цветовете на Гърция.

Колкото и странно да изглежда през 2005 именно поради тази причина внучката на корабния магнат Аристотелис Онасис получава гръцко гражданство и се сдобива с гръцки паспорт. Освен това тя е картотекирана в гръцки спортен клуб, както налагат правилата, а именно в Клуба по конен спорт в Авлонас, градче в северната част на област Атика.

По време на Олимпийските игри в гръцката столица Атина през 2004 богатата наследница е твърде млада, няма все още 20 години. През 2008 и 2012 тя също не успява да се класира въпреки упоритите си усилия.

И този път обаче класирането за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 няма да е лесно. Тъкмо обратното, за Атина Онасис то изглежда много по-трудно от всеки друг път, тъй като преди няколко месеца тя загуби любимата си кобила – 11-годишната Ад Камил Зи-Занг. През декември, по време на турнир по езда в Женева кобилата пада лошо при прескачане на препятствия, хвърля Атина Онасис и е ранена сериозно. В крайна сметка със съгласието на Атина кобилата е подложена на евтаназия. Този инцидент струва много в психологически план на Атина, която на практика е израснала с любимата си кобила.

Днес около 11 месеца ни делят от Олимпийските игри в Рио, родното място на съпруга на Атина Онасис – олимпийския шампион по езда Алваро де Миранда Нето, с когото се ожениха през 2005.

В дисциплината прескачане на препятствия ще участват общо 75 състезатели, които ще бъдат определени до 6 март 2016.

Атина Онасис, която притежава 14 коня, продължава да се стреми към класиране на Олимпийските игри като участва в състезания и не спира да се надява, макар да знае, че положението все още е несигурно. Освен това, нали е важно да се опитва, а не постигането на крайната цел.

Добри отношения с Гърция

Председателят на Гръцката федерация по конен спорт корабният магнат Никос Парасхис разкрива, че Атина поддържа не чести, но добри отношения с родината си Гърция. Неотдавна младата жена, притажаваща състояние за над 1 милиард долара, купи във Флорида 10 декара земя срещу сумата от 12 000 000 долара в брой, за да приюти там конете си и да тренира през зимата.

 

 

Категории: Атина Онасис конен спорт Олимпийски игри Рио де Жанейро
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus