Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Атина призна, че институциите отхвърлят предложението ѝ

24 Юни 2015 / 12:06:40  GRReporter
1025 прочитания

Малко преди да замине за Брюксел гръцкият премиер обвини кредиторите на Гърция в поддържане на „странна позиция”. По този начин Алексис Ципрас  коментира отказа на кредиторите да приемат предложенията за бюджетни мерки на Атина. В разговор със свои тесни сътрудници той посочил, че те „или не искат споразумение, или обслужват интереси в Гърция”.

„Досега не е имало никога отказ да приемат предложения за мерки с идентичен бюджетен резултат. Нито в Ирландия, нито в Португалия. Никъде! Тази странна позиция може да означава само две неща. Или не искат споразумение, или обслужват конкретни интереси в Гърция”, било точното изказване на гръцкия премиер, както посочват правителствени източници.

Междувременно няколко часа преди началото на днешното заседание на финансовите министри на страните от Еврозоната очакванията за постигане на финално споразумение са много ниски, предават гръцки кореспонденти от Брюксел. 

Категории: Политика Алексис Ципрас кредитори гръцко предложение споразумение
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus