Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Атина сред най-популярните коледни дестинации тази година

10 Декември 2015 / 16:12:53  GRReporter
748 прочитания

Атина е една от 50-те най-популярни коледни дестинации в Европа, сочи изследване на сайта за пътувания trivago.gr. Класацията е направена въз основа на средните цени на хотелските стаи и средната продължителност на коледната ваканция на посетителите.

В нея гръцката столица заема 24-то място със средна цена на нощувка 74 евро и средна продължителност на престой 6 дни по време на коледните празници.

Списъка оглавяват столиците на Великобритания, Франция и Германия със средни цени на нощувка от 177, 140 и 84 евро и среден престой от 6 дни.

Доста по-надолу, но все пак преди Атина се нареждат класически коледни дестинации като Виена (113 евро за нощувка), Будапеща (74 евро) и Флоренция (96 евро). Градове като Копенхаген (118 евро на нощувка и 6 дни), Страсбург (152 евро и 4 дни) и Дрезден (96 евро и 5 дни) следват гръцката столица в класацията.

В повечето от градовете средната продължителност на престоя на посетителите по Коледа е 6 дни, а цените се движат от 74 до 177 евро за нощувка, като Лондон е най-скъпата дестинация по този показател. Средната цена за нощувка в гръцки хотел е сред най-достъпните и конкурентите, въпреки засиления интерес към Атина по време на Коледа от страна на посетителите. Със средна цена от 74 евро за нощувка градът се нарежда сред най-евтините дестинации в списъка след Валенция, Краков и Малага.

Атина е единственият гръцки град в списъка, докато други държави броят много участия. Испанските дестинации са 13 и заемат различни места в класацията, италианските са седем, а германските – шест.

Интерес буди фактът, че най-скъпа е коледната ваканция в един испански и един италиански град. По-конкретно в Кортина д’ Ампецо средната цена за нощувка е 385 евро, а в испанския курорт Коста Адехе тя достига до 275 евро. 

Категории: ИкономикаКомпании коледни дестинации средни цени за нощувка в хотел Атина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus