Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Атинска следователка ще разпита днес свидетел на убийството на Ани Борисова

02 Юни 2015 / 07:06:56  GRReporter
883 прочитания

По-малко от месец след допълнителния разпит на бащата на убитата Ани Борисова, Станислав Бакърджиев днес пред следователката се очакват показанията на неговия приятел Назиф Ахмедов или Николай, както го нарича той. Районният прокурор на Габрово Людмила Рачева потвърди, че гръцките власти са депозирали искане той да се яви пред следователката в Атина
    Източници, които следят от съвсем близо хода на разследването потвърдиха, че той трябва да се яви пред гръцките власти днес. До момента обаче не е ясно дали Николай се намира в Атина и ще даде показания.
    Неговият разказ за случилото се в квартирата на улица „Михаил Вода” в центъра на Атина вероятно ще хвърли допълнителна светлина след промяната в показанията на бащата. Станислав Бакърджиев беше транспортиран от затвора на остров Корфу в Атина на 12 май и заяви пред следователката, че не е отговорен за смъртта на дъщеря си.
    Енигматичните изявления на неговия адвокат Панайотис Хрисикакис, че детето е починало от естествена смърт или „в резултат на нещо друго, което не може да бъде оповестено в момента” засилиха съмненията, че той е посочил някакъв вид намеса на Николай.
    Въпреки отказа на адвоката да уточни дали е поискал клиентът му и Николай да бъдат подложени на кръстосан разпит и дали е поискал той да бъде привикан за да даде показания стана ясно, че гръцките съдебни власти са изпратили призовка още на 18 май.
    GRReporter припомня, че според последните показания на бащата той открил Ани мъртва, без да е наясно по какъв начин е настъпила нейната смърт. Адвокатът му отказа категорично да коментира дали Станислав е казал на следователката, че в унищожаването на тялото на детето му е помогнал неговият приятел.
    Очаквайте подробности.

Категории: убийството на Ани Борисова свидетелят Николай атинска следователка Станислав Бакърджиев биологичен баща адвокат на обвиняемия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus