Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бавачка малтретирала 19-месечно бебе в Солун

25 Април 2015 / 16:04:42  GRReporter
1043 прочитания

Прокуратурата в Солун разследва случай на насилие над бебе, извършено от 62-годишната му бавачка.

Случаят стана известен, след  като семейство адвокати обвини домашната си помощничка , че е малтретирала 19-месечното им момиченце, когато отсъствали от дома. Двойката е научила за малтретирането от мобилен телефон, който е записвал повече от два часа действията на бавачката.

Сигналът е подаден в полицейското управление на Евозмос. Както твърдят родителите, те започнали да забелязват прояви на антисоциално поведение у детето.

Според семейството, детето започнало да ги удря без причина, реагирало, когато се опитвали да му сменят памперса,  имало и ожулвания и драскотини от нокти по бедрата. Но когато момиченцето получило ожулвания по очите, родителите решили да сложат в стаята мобилен телефон и се уверили, че подозренията им са верни. Според тях, около 2,5 часа бавачката заплашвала и удряла бебето, докато то плачело. Травмите са потвърдени от съдебен лекар след преглед на детето.

Бавачката е арестувана ден след подаването на сигнала, но е освободена, тъй като не били приложени резултатите от съдебномедицинската експертиза. Прокурорът обаче поръчал провеждане на предварително разследване.

В отговор бавачката обвинила бащата на бебето в клевета. Той бил задържан, но е освободен два часа по-късно. 

Категории: бебе малтретиране бавачка Солун
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus