Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бербатов е художник - на терена и извън него

02 Септември 2015 / 19:09:07  GRReporter
837 прочитания

Бързо и неочаквано Гърция падна в плен на чара на Димитър Бербатов. Голямата българска футболна звезда още не е стъпила на гръцка земя, но медии, запалянковци и футболисти не спират да говорят за него. Похвалите си за 34-годишния българин не спести и гръцкият национал Георгиос Карагунис, който е бивш съотборник на Бербатов с екипа на английския Фулъм. Той просто го характеризира “художник” - на терена и извън него.
    “Играл съм с много добри футболисти, особено във времето, което прекарах в Интер. Най-качествения футбол съм играл с Бербо. Когато има желания, прави невероятни неща. Вкарва гол от всякакво положение”, каза гръцкият футболист в интервю за Спор ФМ.
    Карагунис обърна внимание и на спецификата на играта на българина, който, според него, не можа да тича и да пресира, а трябва да има подръжка от останалия отбор, за да може да даде всичко от себе си на терена. “Той е футболист с индивидуалност и е способен да преобърне хода на мача”, допълни още гъркът.
    “Като характер е затворен, но не се държи като звезда. Възможно е някой да си помисли, че е високомерен, защото е играл в големи отбори, но това не е така. Мисля, че в ПАОК с неговата публика, Бербатов ще покаже средиземноморската страна на характера си”, каза още Георгиос Карагунис. По отношение на възрастта на българския нападател той каза, че тя се проявява не игрището и доколко отделният играч има хъс да изпъкне сред останалите. “Бербатов няма големи травми и това има значение. По-голямо значение има качеството на футболиста, а при Бербатов то е най-високото. Със сигурност има какво да предложи на ПАОК, интересното обаче е доколко ПАОК като отбор ще успее да извади най-доброто от Димитър Бербатов”, е мнението на бившия съотборник на Бербатов.
    В заключение Георгиос Карагунис заяви, че Бербатов е истински лукс за гръцкия футбол и издига националното първенство на много по-високо ниво. “Пожелавам му най-доброто! Бербатов е голям подарък и за футболните запалянковци, защото е играч, който предлага зрелищна игра”, заключи Карагунис.
    Както GRReporter вече ви съобщи, Димитър Бербатов ще пристигне в Солун утре за медицински изследвания и подписване на договора с местния ПАОК. Утре ще бъде и официалното представяне на звездата с екипа на новия си отбор.

Категории: Димитър Бербатов Георгиос Карагунис ПАОК гръцки футболен шампионат Фулъм
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus