Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бербатов с разкъсан мускул на прасеца, няма да играе в следващите 3 седмици

30 Ноември 2015 / 11:11:44  GRReporter
928 прочитания

Мария Спасова
    Димитър Бербатов няма да играе в мачове в следващите поне три седмици, тъй като има разкъсване от втора степен на мускулите на прасеца. Изследванията на още един негов съотборник, Стелиос Кициу също не са “чисти” - защитникът също ще отсъства от терена за 3 седмици.
    Днес ПАОК гостува на отбора на “Калони” в Лесвос в мач от гръцкото футболно първенство. Футболисти, треньори и акционери се надяват на победа срещу относително лесен съперник, която не само ще донесе 3 точки в актива на солунчани, но ще им помогне да преобърнат серията от слаби и незадоволителни мачове. “Във футбола психологията е най-важна”, призна един от ключовите играчи на отбора Георгиос Дзавелас. Именно психологията е едно от нещата, които най-много липсват на ПАОК в момента.
    Треньорът Игор Тудор е обект на много критики за неспособността му да създаде добър отбор и най-вече да интегрира Димитър Бербатов в тима на ПАОК. Вместо да сработи тримата основни нападатели Бербатов, Стефанос Атанасиадис и Робърт Мак, той изглежда се подава на интриги и противопоставяния, които не са в полза на никого - нито на Бербатов, нито на отбора, нито на самия Тудор. Гръцки футболни анализатори дават за пример нападателната тройка на “Барселона”, където виждаме блестящата екипност на Суарес, Неймар и Меси. Ако треньорът си е на мястото и знае какво прави, няма причина да не виждаме добра работа в нападение на Бербатов, Мак и Атанасиадис.
    Вместо това ставаме свидетели как се толерира нежеланието на Атанасиадис да тича по същия терен, по който бяга и Бербатов и да се говори открито за отбор от 10 + 1 играчи. Стига се до там, че някои гръцки медии и някои коментатори дори намекват за “дипломатическа” травма на Бербатов, която да му “осигури време”, за да си търси нов отбор. Истерията стига дотам, че се споменават дори клубове в Перу, с които българската футболна звезда е в преговори.
    Официално това, което знаем със сигурност е, че в момента Димитър Бербатов е в България с треньорско разрешение. Няма да е с отбора си за срещата в Лесвос, ще се върне утре, 1 декември, когато и ще продължи терапията си.
 

   Личността на българската футболна звезда обаче не оставя на мира гръцките медии. Спортният сайт gazetta.gr твърди, че “Отсъствието на Бербатов е една добра новина за ПАОК”. Според коментаторите на сайта, ПАОК без Бербатов е един много по-бърз, сработен и резултатен отбор. “Когато играе Бербатов, съотборниците му са под стрес как да го намерят на терена, преставят да бъдат отбор, който знае какво трябва да прави и играят хаотично”, твърди изданието. Според него появата на Бербатов на терена обърква играчите на ПАОК, а играта му, жестовете и репликите към играчите в никакъв случай не помагат на ситуацията.
    За разлика от гръцките колеги, ние познаваме Димитър Бербатов много преди  да облече черно-бялата фланела на ПАОК и твърденията, че той е злият гений на отбора ни се струват твърде преувеличени. Между другото, не всички гръцки футболни коментатори ги споделят. В свой анализ друг спортен сайт sport24.gr твърди, че Димитър Бербатов никъде не е заявявал публично, за да не обиди колегите си, но е смутен от това, че е очаквал да види един отбор в лицето на ПАОК, а реалността се еоказала съвсем друга.
    Според изданието  на българина е било казано, че идва в един нов отбор, който сега оформя физиономията си и той ще може да му помогне както като състезател на терена, така и като съветник и наставник на младите си съотборници. Идвайки в Солун обаче звездата вижда пропуски, които не е предполагал, че съществуват. В отношенията му с Тудор липсва нещо важно, няма и играчи, с които би могъл да си сътрудничи, за да печели победи срещу големи съперници. С други думи - Бербатов не е в състояние да покаже професионализма си без да предизвика реакции у съотборниците и треньора.
    При така създалата се ситуация всичко изглежда в ръцете на президента Иван Савидис. Той е човекът, който ще реши Тудор или Бербатов. Колеги от Солун твърдят, че българинът е част гост в хотел “Македония Палас” и прекарва много повече време в компанията на Савидис, отколкото хърватина.

Категории: Димитър Бербатов травма разкъсан мускул на прасеца ПАОК Игор Тудор Иван Савидис Стефанос Атанасиадис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus