Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Българи замесени в международен канал за трафик на жени на Корфу

29 Септември 2015 / 12:09:50  GRReporter
2069 прочитания

Трима души бяха арестувани за трафик на жени на остров Корфу. Днес пред следователя дават показания останалите 9 души, които са замесени в разкрития на острова канал за трафик с жени, в който участват и българи.

Участниците в канала действали в нощни заведения на Корфу. В качеството си на сутеньори те предлагали на клиентите сексуалните услуги на жени от Унгария и България. Жените пристигали в Гърция с помощта на техни сътрудници в съответните страни. След това, под прикритието, че са сервитьорки или клиентки на заведенията, били принуждавани да проституират в полза на членовете на канала.

Според съобщението на полицейското управление в Корфу на 24 септември служители на службата са разбили престъпната група, в която участват 25 души. По време на акцията са били заловени 16 души на възраст от 21 до 60 години. 11 от тях са гръцки граждани, а останалите петима са чужденци от Етиопия, Румъния, Албания и Русия. Сред заловените са и трима служители на общината в Корфу, както и двама местни бизнесмени.  Двамата са собственици на нощни заведения. Те и един албански гражданин са тримата членове на канала, които са арестувани до момента.

В съобщението на полицейското управление се посочва примерът на 29-годишна жена от България - жертва на един от участниците в канала, също български гражданин. Официално жената работела в нощно заведение на острова. В допълнение тя била изнасилвана системно от един от замесените в случая българи.

Участниците в канала търсели клиенти за услугите на своите жертви сред туристи в различни селища на Корфу, като ги убеждавали да посетят техните заведения. По време на продължилото 6 месеца разследване полицията разкрила два случая на сутеньорство, в които участват някои от задържаните.

В хода на разследването властите установили също, че тримата служители на общината в Корфу са получили рушвет, за да издадат поне две разрешителни за откриване на заведения.

Същевременно двама от участниците в канала – албански граждани на 28 и 40 години ограбили в началото на септември 24-годишна гръцка гражданка, работеща в заведението на някои от задържаните. Те откраднали от нея 1500 евро.

По време на проверките в домовете на задържаните полицаите открили:

три ловни пушки, без наличието на разрешително за тяхното притежание,

пистолет с пълнител и пет патрона,

въздушна пушка,

3 470 000 рубли и 2 794 евро,

електронни устройства,

две кутии с ампули, съдържащи анаболи,

около 70 грама вещество с неустановен състав,

служебен печат на община Корфу и голям брой други печати,

медицински свидетелства, подписани от лекари, непопълнени документи за изписване от болница, 44 медицински удостоверения, издадени от лекари с различни специалности, както и други предмети.

По време на проверките в описаните нощни заведения било установено, че три чужденки и един гръцки гражданин са работили там в нарушение на трудовото законодателство.

Категории: Криминална хроника канал за трафик на жени остров Корфу сутеньори нощни заведения
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus