Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Българин загина при пътен инцидент с дъщеря на гръцки политик

24 Септември 2015 / 15:09:40  Анастасия Балездрова
2190 прочитания

43-годишен българин загина по време на пътен инцидент с дъщеря на гръцки политик. Инцидентът се случил снощи, малко след 20:00 на улица Скуфа в централния атински квартал Колонаки. 38-годишната жена паркирала колата си до тротоара, след което отворила вратата без да се огледа за преминаващи превозни средства. В резултат на това нейно действие българският гражданин, който се намирал с мотора си на разстояние от само няколко метра се ударил във вратата на колата и загинал на място.

Жената се обадила веднага на Бърза помощ и Пътна полиция. Мъжът бил откаран веднага в атинската болница Александра, където лекарите установили неговата смърт. Според източници на GRReporter неговото име е Йордан Йорданов Петров, роден през 1972. Мъжът живеел и работел в Гърция от години.

В изявления пред гръцкото електронно издание protothema.gr, собственик на магазин, който се намира в близост до мястото на инцидента посочва, че жертвата не се е ударила във вратата на колата, а в железни прегради на отсрещния тротоар: „Видях, че вратата на паркираната отсреща кола се отвори. Човекът на мотора очевидно се уплаши, че ще се удари в нея и зави към отсрещния тротоар. Казаха ми, че той не се е ударил във вратата на колата, а в два железни парапета, които са поставени отсреща за паркиране на мотори. Но понеже той не се движеше с голяма скорост, очевидно не е починал от удара, а от сърдечен удар. Така ми каза един човек, който работи отсреща”.

Друга свидетелка разказва, че веднага след като чула за инцидента слязла да види какво се е случило. „Човекът лежеше на земята и един от клиентите на кафетерията отсреща, очевидно лекар, се опитваше да му помогне. Междувременно се бяха обадили и на Бърза помощ, и в намиращата се наблизо клиника. И от двете места дойдоха линейки. Опитаха се да му помогнат, но безуспешно. Жената беше много шокирана, плачеше и се опитваше да помогне”.

38-годишната жена била арестувана и прекарала нощта в ареста на централното управление на Пътна полиция в гръцката столица. Днес тя дала показания пред прокурор, след което е била освободена. Срещу нея са повдигнати обвинения за непредумишлено убийство.

Жената е дъщеря на известен политик от Нова демокрация, който в миналото е заемал министерски постове и е бил председател на гръцкия парламент. 

Категории: Криминална хроника пътен инцидент българин дъщеря на известен гръцки политик
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus