Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бой между футболни запалянковци на атинското летище

05 Ноември 2015 / 16:11:54  GRReporter
679 прочитания

Ожесточен бой между футболни хулигани предизвика хаос на атинското летище и за малко да осуети отпътуването на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, съобщи гръцкото електронно издание iefimerida.gr.

В побоя участвали сръбски и хърватски запалянковци, които се намирали в Гърция през последните дни. Според публикацията още миналата седмица гръцката полиция е получила информация, че футболни фенове от Сърбия и Хърватия са организирали масов бой помежду си в Гърция около мача между Олимпиакос и Динамо Загреб.

От понеделник гръцките органи на реда започнали действия за предотвратяването на срещата. Полицаи дори нахлули във фен клубове на Панатинайкос и Олимпиакос, с които са побратимени съответно запалянковците на Динамо Загреб и Цървена звезда.

Силите на реда открили голям брой запалянковци в различни хотели в Атина и задържали част от тях в полицейски участъци и ги освободили след края на снощния мач, който бе спечелен от Олимпиакос с 2:1.

Въпреки това обаче те не успели да предотвратят побоя. Някои от сръбските футболни хулигани, които пристигнали в Атина със самолет трябвало да се върнат обратно в Белград през следобедните часове днес. В момента, в който те видели на летището около 30 фенове на Динамо Загреб, веднага се обадили да други сръбски фенове, пътуващи с автомобили и им казали да се насочат натам.

Запалянковците на Цървена звезда устроили „засада” на хърватите на моста пред „Заминаващите” на атинското летище. Те ги нападнали с железни боксове и ножове и ранили осем души, като единият е ранен по-сериозно от другите с нож. По време на сблъсъка гръцката полиция залови 36 футболни хулигани.

В момента на побоя на летището се намирал председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, който вчера и днес проведе двудневно посещение в Гърция. Неговата охрана организирала специален оперативен план , за да бъде транспортиран до сградата на летището по безопасен начин.

Категории: Криминална хроника масов бой футболни хулигани Динамо Загреб Цървена звезда атинско летище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus