Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Четирима кандидати за председателското място в Нова демокрация

02 Октомври 2015 / 17:10:52  GRReporter
954 прочитания

Кандидатите за поста председател на Нова демокрация са общо четирима. Днес в 18.00 ч. изтече срокът за издигане на кандидатури, като стана ясно, че четирима членове на дясната партия ще се борят за лидерското място.

Това са досегашният председател Евангелос Меймаракис, Кириакос Мицотакис, Апостолос Дзидзикостас и Адонис Георгиадис.

Евангелос Меймаракис е лидер на Нова демокрация от юли 2015. Бил е председател на парламента от 2012 до 2015, а от 2006 до 2009 – министър на отбраната в правителството на Костас Караманлис.

Вчера Евангелос Меймаракис даде пресконференция, по време на която представи своята визия за бъдещето на Нова демокрация.

Кириакос Мицотакис и Апостолос Дзидзикостас внесоха своите кандидатури днес по обяд.

Кириакос Мицотакис е бил министър на административната реформа и електронното управление в правителството на Андонис Самарас от 2013 до януари 2015. Син е на бившия премиер и почетен председател на Нова демокрация Константинос Мицотакис и брат на бившия министър на външните работи на Гърция Дора Бакояни.

Кириакос Мицотакис е депутат на Нова демокрация от 2004, като е участвал в различни парламентарни комисии (по финансовите въпроси, отбраната, външните работи идр.).

Апостолос Дзидзикостас е най-младият кандидат за поста председател на Нова демокрация (роден е през 1978). Завършил е политология и международни отношения във Вашингтон, след което е започнал политическа кариера в Нова демокрация заемайки различни административни длъжности.

През 2013 е избран за областен управител на Централна Македония.

Последен днес малко преди изтичането на срока внесе своята кандидатура Адонис Георгиадис. Той успя да събере почти в последния момент необходимите 50 подписа на членове на Нова демокрация, за да се кандидатира за лидерския пост.

Георгиадис е парламентарен говорител на Нова демокрация от февруари 2015. Бил е министър на здравеопазването в правителството на Андонис Самарас от 2013 до 2014, и заместник-министър на развитието, конкурентоспособността и корабоплаването от 2011 до 2012.

Изборите за нов председател на Нова демокрация по всяка вероятност ще се проведат през ноември.

 

 

 

 

Категории: Нова демокрация избори председател кандидати
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus