Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Четирима ранени, след като анархисти нахлуха в Солунския университет

13 Май 2015 / 14:05:22  GRReporter
1001 прочитания

Сериозен инцидент стана преди малко в Солунския университет „Аристотел“, когато около 100 нападатели, маскирани с качулки, нахлуха в сгради на някои от  факултетите. Според първите информации, четирима студенти са били ранени.

По-конкретно анархистите, чиито лица били покрити с каски и качулки, нахлули в сградите на Правния факултет, Факултета по селско стопанство, Политехниката и Факултета по ветеринарна медицина, докато там се провеждали студентските избори. Маскираните нападатели държали в ръце тояги и започнали да чупят наред.

Според източници, по време на инцидента са били ранени четирима студенти от Факултета по селско стопанство, които били откарани в болница АХЕПА.

Изборната процедура е прекъсната, а маскираните продължават да се разхождат в университета, към който се насочват полицейски сили.

Сайтът thestival.gr качи снимки от щетите, предизвикани от маскираните нападатели:

Категории: Солунски университет анархисти маскирани нападение щети студентски избори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus