Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Безредици в Атина след шествие на анархисти

02 Декември 2014 / 21:12:38  GRReporter
1015 прочитания

Симона Пенева

Снимки: Светослава Стефанова
    Анархисти предизвикаха безредици в центъра на Атина след шествието в подкрепа на обвинения в тероризъм Никос Романос. Вандали обърнаха с гумите нагоре най-малко две леки коли, паркирали в квартал Екзархия и подпалиха автобус по линия 060. Пътниците са евакуирани, на мястото има линейки и много полиция.
    Шествието започна в късните следобедни часове, първоначално с около 4000 демонстранти, но техният брой бързо нарастна до около 7000, според полицейски източници. Органите на властта използват сълзотворен газ, за да ограничат безредиците.
    На ъгъла на улиците “Стурнарас” и “Патисион” в центъра на Атина се е стигнало до ръкопашен бой между полиция и демонстранти. Репортер на GRReporter съобщава, че за по-малко от 30 минути анархистите за възпламенили най-малко 6 ръчни гранати. те са носили черни маски.
    По улиците на квартал Екзархия пламтят кофи за боклук, подпален е и входа на банков клон. Няма сведения за ранени.
    Очаквайте подробности.

 

Категории: анархисти безредици центъра на Атина квартал Екзархия полиция Никос Романос подпален автобус
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus