Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Оригинална коледна украса, изработена от нас

08 Декември 2014 / 17:12:32  GRReporter
2350 прочитания

Симона Пенева
    Един от най-обичаните и любими празници на малки и големи, Рождество Христово, наближава все повече. Коледните светлини обливат градските улици, магазините са препълнени, всеки мисли с какъв подарък да зарадва най-близките си. Празничният дух е превзел всички. Такава топла, празнична атмосфера можем да си създадем сами и вкъщи, и то с подръчни материали. Хващайте ножиците и за започваме.
    Можете ли да си представите Коледа без коледен венец? Той е основен елемент от празничната украса и е първото нещо, което гостите ни забелязват. Ако искате да си напраите свой собствен, оригинален венец, ще са Ви нужни следните материали:
-дървена/ картонена/ (стереопорна) форма на венец с диаметър по ваш избор,
-дървени щипки за пране, броят им трябва да е достатъчен, за да покрие формата на венеца,
- зелена акрилна боя,
- четка за боядисване,
- силиконов пистолет,
-  малки панделки и аксесоари по ваш избор (ленти, пухчета).
    Започваме с боядисването на щипките. Добре е да ги боядисате в различни оттенъци на зелено, за да е по-свеж венецът. Ако сте избрали форма с голям диаметър, вместо да боядисвате щипките, можете направо да ги напръскате със спрей и така ще си спестите доста време. След това, боядисваме дървената/ картонена  форма на венец с най-светло зелената акрилна боя. Когато приключим с боядисването, започваме да залепяме щипките със силиконовия пистолет върху боядисаната страна на формата, като внимаваме да ги залепяме една до друга и в горната част, за да може да защипваме коледни картички или снимки в долната незалепена част на щипката. Продължаваме, докато запълним със щипки целия венец. Следващата стъпка е да залепим една от панделките в долната част на формата. По желание, можете да залепите на другите страни пухчета или останалите панделки. След това, вземаме една от лентите и я промушваме един път от горната част на готовия вече венец, залепяме двата края и сме готови да го закачим на стената с помощта на гвоздей или габърче.
    Една още по-лесна идея за нашия „Направи си сам” коледен проект е триизмерната картина. Иделно за тези, които прекарват голяма част от деня си на бюрото, а също така, можем да я сложим и на нощното шкафче. Това, което ще ни трябва, за да си я измайсторим са следните материали:
-рамка за снимка, с пространство между стъклото и снимката,
-картонена хартия с коледни орнаменти,
-стикери с букви,
-ножица,
-лепило,
-акрилна боя по ваш избор,
-малки цветни звънчета/ камбанки или други малки аксесоари.
    Започваме с боядисването на рамката в избрания от нас цвят. (Освен ако не сме купили готова цветна рамка.) Най-добре ще изглежда червеният цвят, защото символизира Коледа и привлича погледите с яркостта си. След това, вземаме задната част на рамката, поставяме я върху задната част на картонената хартия, очертаваме формата й с молив и изрязваме по линията. Следващата стъпка е да нанесем лепилото от вътрешната страна на задната част на рамката и залепяме отгоре изрязаната картонена хартия с коледните орнаменти. Продължаваме като залепяме стикерите с букви върху стъклото на рамката. Надписът е по наш избор, но е хубаво той да е кратък, за да се вижда и задният фон. Последното, което трябва да направим е да сложим звънчетата/ камбанките (или други аксесоари) в пространството между стъклото и задната част на рамката. Също така, можете да напръскате вътрешната страна на стъклото с изкуствен сняг за по-реалистичен ефект.
    Следващата идея е за по-романтичните читатели, защото се нарича „приказка в буркан”. Тя е най-подходяща за секцията или нощното шкафче, за да й се наслаждаваме преди да заспим. Ако искаме една такава и в нашия дом, ще ни трябват:
-стъклен буркан,
-изкуствен сняг,
-коледни фигурки, къщички, дръвчета,
-панделки или ленти.
    Започваме с напръскването на вътрешността на буркана с изкуствен сняг. След това, избираме една от фигурките и я залепяме на вътрешната част на капачката. Посипваме с изкусвен сняг отново, обръщаме буркана с капачката надолу и сме готови. Можем да използваме и цветни буркани. Също така, ако отвора на буркана е достатъчно голям, за да пъхнем ръката си, можем да залепим фигурките на дъното му и така ще съберем една по-голяма приказка в него. Лентите можем да завържем по желание на гърлото на буркана, на дъното или по средата.
    Най-лесната идея са така познатите на всички хартиени снежинки. Но понеже нашият проект е свеж, няма да ги оставим така семпли. След като изрежем хартиената си снежинка, я напръскваме с блясък или сребърен спрей. Прокарваме игла с конец в горната и част и след това ги закачаме като го завържем на корниза, на лампата или където другаде решим.
    За тези, които са забравили как се изрязват хартиените снежинки, ето една снимка, която да им припомни.


    Тези украси не само ще Ви забавляват, докато ги изработвате, но и ще Ви изпълнят с коледния, празничен дух. Можете да направите по-няколко варианта и да подарите някои на приятел.
    Весело украсяване.
    Източник на идеи: Бетани Мота

 

Категории: празнична украса коледен венец снежинки изкуствен сняг Рождество Христово подръчни материали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus