Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сексуални услуги от непълнолетни за 5 евро

06 Декември 2014 / 11:12:34  GRReporter
847 прочитания

Две деца, жертви на трафик на хора, са заразени с вируса на СПИН по време на сексуални контакти с хора, които не са използвали предпазни средства.  Случаят беше разкрит от Дзанетос Антипас, председател на неправителствената организация Праксис, на пресконференция в рамките на изява в Солун, посветена на човешките права и борбата с корупцията.

„От 15 деца, на възраст между 8 и 14 години, жертви на трафик на хора през 2014, за които нашата организация се грижи, две, които са били принуждавани да проституират  са серопозитивни” заяви Антипас. Той добави, че заплащането за сексуалния акт с децата без предпазни средства е било 5 евро.

Дзанетос Антипас говори за изложбата с фотографии на серопозитивни жени, организирана преди 2,5 години и каза, че през онзи период на телефонната линия на организацията са получени 6500 обаждания от клиенти  на жените  или от мъже, които са твърдели, че са правили секс без презервативи.

„Тези обаждания бяха направени само за три дни. Така че можете да си представите размера на този феномен в Гърция по време на икономическата криза, когато жени и деца са принуждавани да правят секс без предпазни средства” подчерта Антипас.

Междувременно полицията в Солун разкри и залови 51-годишен мъж в 
Амбелокипи. Той се представял за  собственик на агенция за модели и
принуждавал жертвите си да позират голи или полуголи пред фотоапарата
му.

Арестуваният е търсел непълнолетни главно в интернет, в чат румове или в  социалните мрежи. Според обвинението той е обещавал на тийнейджърките кариера като модели, хубав живот и много пари. Така ги е убеждавал да го посетят в апартамента му в Амбелокипи, където им правел снимки и видеозаписи. Заснетите материали ги продавал на конкретна страница в мрежата, където те били качвани.

Измамата е била доста печеливша. Според полицията за периода 2003-2013 арестуваният е получил от заснемането и публикуването на фото и видеоматериалите  сума в размер на 2,7 милиона евро.

Обвиняемият, който според информациите в миналото е работел като предприемач в строителството, е искал от момичетата документи за самоличност, за да подпишат договори със съответните фирми. По този начин се е опитвал да спечели доверието им. В социалните мрежи е представял като свои сътрудници различни несъществуващи лица.

При разследването в апартамента, който е наемал, са открити и конфискувани компютри, компакт дискове, външни хард дискове и карти памет с порнографски материали.

 

 

Категории: трафик на хора серопозитивни деца сексуална експлоатация понографски снимки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus