Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Стрелба с Калашников по израелското посолство в Атина

12 Декември 2014 / 09:12:33  GRReporter
1027 прочитания

Тази сутрин около 3 часа неизвестни лица стреляха с автомат Калашников по сградата на израелското посолство в Атина. От полицията съобщиха, че са намерени 54 гилзи от 7,62-милиметров Калашников на мястото на нападението. Според първоначалните информации нападателите са били четирима, пристигнали са с два мотора на разстояние около 30-40 метра от сградата, стреляли са и са се отдалечили в неизвестна посока.
    Посолството на Израел е една от най-охраняваните сгради в гръцката столица. Намира се на централния булевард “Кифисиас” в района на дипломатическото предградие “Психико”.
    От полицията смятат, че охранителните камери са записали действията на терористите, в момента видеоматериалът се изследва в специализираната лаборатория на службата за борба с тероризма.

Експерти по сигурността отбелязват, че днешното нападение много прилича на нападението срещу резиденцията на германския посланик в Атина, извършено през декември 2013. Тогава отговорността за атентата пое организацията "Група на народните бойци".
    

Очаква се всеки момент министърът на обществения ред Василис Кикилиас да посети посолството на Израел в Атина. Районът е отцепен от многобройни полицейски сили, движението по булевард Кифисияс е много затруднено, образувало се е огромно задръстване.

Очаквайте подробности.

 

Категории: израелското посолство в Атина стрелба с Калашников гръцка полиция служба за борба с тероризма
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus