Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Диаспората ще допринесе за създаването на съвременна Гърция

16 Януари 2016 / 18:01:39  GRReporter
700 прочитания

Новоизбраният председател на Нова демокрация Кирякос Мицотакис изпрати послание до гръцката диаспора по света и поиска американските гърци да участват в създаването на една нова Гърция. В изявление за вестника на гръцката диаспора в Америка „Етникос Кирикас” (The National Herald) Мицотакис подчертава вярата си в националните ценности и във възможностите на гърците да спасят страната от национален упадък. Той говори за битката, която предстои и отбелязва, че в нея ролята на диаспората ще е по-важна от когато и да било.

Председателят на Нова демокрация подчертава, че гърците в Америка имат силата, опита, успеха, както и любовта към родината-майка. С тези характеристики, продължава Мицотакис, гърците от диаспората могат да допринесат за една нова Гърция, конкурентна, в която всички граждани ще са равни. Той допълва, че няма да се успокои, докато всички гърци получат равни права, от които сега са лишени.

Ето и изявлението му:

„Скъпи сънародници,

И с вашата помощ Нова демокрация обърна страницата. Реши да поеме нещата в ръцете си. Да повярва отново в себе си.

С масовото си участие в изборите гласоподавателите на партията предадоха щафетата на едно ново поколение – поколението на способностите, на оптимизма и на надеждата.

Вярвам, че по същия начин ще постъпи на следващите избори и голяма част от гръцкия народ, която е безразлична към политическите етикети, но следва и вярва в националните ценности и възможности. Възможностите на гърците да спасят страната си от кризата, отчаянието, националния упадък.

Гърци от Америка,

В тази битка, в която нашият народ ще участва, ролята и приносът ви ще са по-ценни от всякога. С динамизма, опита, успехите и любовта си към майката-родина можете да бъдете искрата за една нова Гърция - конкурентна, с равни възможности, благоденстваща, справедлива за всички свои граждани.

Знайте, че мое лице винаги ще имате приятел и съратник.

И, разбира се, няма да намеря спокойствие, преди да получите правата, от които сега сте лишени”.

Категории: гръцка диаспора Кирякос Мицотакис послание Етникос Кирикас
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus