Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Димитър Бербатов извежда гръцкия футбол на по-високо ниво

07 Септември 2015 / 08:09:18  GRReporter
1191 прочитания

Няма и седмица откакто Димитър Бербатов се присъедини към солунския ПАОК и цяла Гърция падна в краката на голямата футболна звезда на България. Бившият премиер Алексис Ципрас посети Международното солунско изложение и случайно мина покрай павилиона на солунския клуб, но това беше достатъчно, за да получи фланелката с номера и името на Бербатов. Ципрас, който е известен фен на атинския Панатинайкос, неловко се попита какво да прави с тази фланелка и каза, че ще я отстъпи на бившия финансов министър Евклидис Цакалотос, почитател на ПАОК. Това беше достатъчно на привържениците на СИРИЗА да започнат да скандират, че на следващото заседание на  Eurogroup (ако отново е министър) Цакалотос трябва да отиде с фланелката на Бербатов.

 

   Случайното минаване на Ципрас покрай павилиона на ПАОК на Солунския панаир стана световна новина само и единствено заради името на Димитър Бербатов. Популярността на известния голмайстор е във възходяща линия и във Facebook. Неговата лична страница в социалната мрежа има над 2 милиона 140 хиляди харесвания - повече от харесванията на 4-те най-популярни гръцки футболни отбори взети заедно. Една справка показва, че новият му футболен клуб има едва 427 377 харесвания, атинските Олимпиакос - 758 609 харесвания, Панатинайкос 244 888 харесвания и ΑΕΚ 175 504 харесвания.
    Димитър Бербатов е значително по-популярен в социалната мрежа и от останалите звезди в гръцкото футболно първенство. Полузащитникът на Панатинайкос Майкъл Есиен се радва на 717 772 фена, а колегата му от Олимпиакос Естебан Камбиасо - на 407 255 фена.
 

   Гръцките медии също не пестят суперлативите за българската звезда. “Може ли една птичка да направи пролет? Може, ако нейното име е Димитър Бербатов”, пише в свой коментар спортният анализатор на вестник “Катимерини” Янис Кукулас. Според него решението на Иван Савидис да привлече българската звезда ще има положителни последствия не само за солунския клуб, но ще изведе цялото гръцко футболно първенство на по-високо ниво. Големите футболни клубове на Атина вече разучават играта му, а Естебан Камбиасо от Олимпиакос, Майкъл Есиен от Панатинайкос и Диего Буананоте от АЕК се готвят как да противодействат на известния голмайстор.
    Никой не може да попречи на запалянковците на ПАОК и на почитателите на Митко Бербатов да помечтаят за шампионската титла и за успехи в международните турнири. Дали тази мечта ще се реализира, ще видим в следващите месеци. Едно е сигурно, обаче - предстоят ни вълнуващи моменти по стадионите и пред телевизионните екрани с главни действащи лица българската футболна звезда и солунския клуб.

А каква е вашата лична прогноза за кариерата на Димитър Бербатов в ПАОК? Отговорете в нашата анкета.

Категории: Димитър Бербатов ПАОК солунски клуб гръцко футболно първенство Иван Савидис Олимпиакос Панатинайкос АЕК
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus