Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Договор с кредиторите до 18 август, предсрочни избори на 8 ноември

26 Юли 2015 / 17:07:38  GRReporter
995 прочитания

Гръцкият премиер Алексис Ципрас започва политически маратон, който да „подпечата” споразумението с партньорите на 18 август и да завърши с предсрочните избори на 8 ноември.

Нито той самият, нито някой от сътрудниците му може да каже със сигурност, че плановете ще се осъществят без никаква промяна. Но Ципрас държи в ръцете си целия пъзел и е решен да постигне целите на планираните дати.

Премиерът поясни, че няма да отстъпи и иска чрез агресивни инициативи да сключи споразумението без забавяне.

Според информациите, след сключването на споразумението ще е наложително през септември да се гласуват закони, засягащи отмяната на ранното пенсиониране, данъчното облагане на доходите в селското стопанство и преструктурирането на държавния сектор.

Премиерът разглежда сериозно вероятността от предсрочни избори. Той вече си гарантира дискусия по преструктурирането на гръцкия дълг с ангажимента, че след изборите ще продължи преговорите и ще прилага договореното. Това, разбира се, не означава, че плановете ще останат същите, ако събитията се развиват по различен начин и не позволяват точното им прилагане.

Що се отнася до датата на изборите, някои от сътрудниците му са предложили избори през септември. Но Ципрас подчертава, че няма да загърби страната, за да се отдаде на вътрешнопартийно разчистване на сметките или за да избегне политическата цена от прилагането на строгите мерки.

 

Категории: Алексис Ципрас предсрочни избори споразумение
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus