Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Доказателство опровергава потресаващата версия за унищожаването на трупа на Ани

12 Май 2015 / 16:05:29  Анастасия Балездрова
29753 прочитания

В продължилите почти три часа допълнителни показания пред следователката, която разследва случая с убийството на 4-годишната Ани Борисова нейният баща Станислав Бакърджиев заяви за пореден път, че не е отговорен за смъртта ѝ.

В изявления пред медиите неговият адвокат Панайотис Хрисикакис посочи, че според клиента му детето е починало от естествена смърт или „в резултат на нещо друго, което не можем да оповестим в момента”. Адвокатът посочи, че основната част от въпросите на следователката били свързани със случилото се след настъпването на смъртта на Ани. В отговор Станислав заявил, че само нарязал трупа на детето, без да извърши появилите се в различни медии ужасяващи деяния. В подкрепа на това негово твърдение е и фактът, че в квартирата, в която живеел няма готварска печка, а само едно малко газениче.

В същото време Хрисикакис отказа да коментира дали Станислав е казал пред следователката, че в унищожаването на трупа му е помогнал приятелят му Николай. „Той заяви, че е нарязал тялото, но съществуват някои детайли, които не мога да изразя публично. Те бяха част от днешните му показания. Става дума за подробности, които не бяха засегнати в първите му показания”.

Адвокатът заяви, че не може да отговори на въпроса дали ще поиска кръстосан разпит на Станислав и Николай, както направи колегата му, който защитава майката Димитрина Борисова. Той отказа да даде отговор и на въпроса на GRReporter дали е потърсено съдействие от страна на българските съдебни власти за призоваването на Николай да даде показания.

Той все пак уточни, че Станислав останал твърдо зад първоначалното си твърдение, че Димитрина Борисова не е знаела за смъртта на Ани.

По-рано стана ясно, че следователката е получила анонимно писмо, в което се твърди, че Ани може да не е била убита, а продадена на мрежа за трафик с органи или на педофили. Според адвоката то не е нищо повече от опит за предизвикване на шум около така или иначе ужасяващата история. „Пример за подобно действие е и появата на мнимата психоложка. Вече бе проведено разследване в посока на описаните в това писмо предположения, но не мога да дам повече детайли за това”, бе реакцията на Панайотис Хрисикакис.

В хода на разпита на Станислав Бакърджиев в съда пристигна неговата майка Офелия, която заяви пред медиите, че след вчерашния ѝ разпит от следователката е получила обаждане от майката на Ани – Димитрина, която се намира в ареста на женския затвор в Елеонас край Тива. Въпреки че по-рано майката на Станислав описа точния разговор помежду им пред журналисти, тя отказа да каже същите думи пред камерите.

Офелия се ограничи само с думите: „Видях го, когато го доведоха. Обърнах се към полицаите, сложих ръка на устата си и му казах, че го обичам много и че ще се намирам до него каквото и да се случи”.

Тя не успя да се срещне със сина си отблизо, тъй като той беше изведен от задния вход на съдебната сграда. Станислав Бакърджиев бе заобиколен от плътен полицейски ескорт и отведен до полицейската кола, с която бе транспортиран обратно към затвора на остров Корфу.

Намиращи се в съдебния комплекс граждани наблюдаваха случващото се, а някои от тях реагираха остро при вида на основния заподозрян за убийството на собственото си дете 27-годишен мъж. Чуха се нападки и възгласи от „защо направи това” и „дано изгниеш в ада” до откровени и тежки ругатни и псувни.

Категории: Криминална хроника убийството на 4-годишната Ани Борисова бащата Станислав Бакърджиев майката Димитрина Борисова показания адвокатът Панайотис Хрисикакис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus