Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Доживотен затвор за българката, умъртвила детето си с вряла вода

25 Февруари 2015 / 14:02:37  GRReporter
1403 прочитания

Съдът със смесен състав в Ираклио осъди на доживотен затвор двамата обвиняеми за убийството на момченцето на 2,5 години, което почина през март миналата година в село Скурвула в региона на Месара на остров Крит.

Става дума за 20-годишната майка на детето и нейния 30-годишен приятел, и двамата български граждани.

Според обвинителния акт те са изтезавали детето до смърт като са го залели с вряла вода. Момченцето почина вследствие на тежките изгаряния от трета степен.

По време на процеса двамата обвиняеми се опитали да прехвърлят вината един на друг, а основният им аргумент за това, че потапяли детето в топла вода било желанието им да му помогнат да се изходи.

Според показанията на лекарите от местния здравен център детето било транспортирано там около 2-3 часа след настъпването на смъртта. По тялото му те открили следи от предишни изгаряния, както и синини по окото и лицето му.

Прокурорът предложил двамата обвиняеми да бъдат осъдени и определил случая с убийството на детето като безпрецедентен. Тя подчертала, че аргументите им не са убедили съда и заявила, че единствените достоверни показания са тези на лекарите и полицая. По този начин отхвърлила свидетелските показания на близките на обвиняемите.

В края на процеса съдът в Ираклио реши единодушно, че майката и нейният приятел са извършили предумишлено убийство при спокойно психическо състояние и ги осъди на доживотен затвор без смекчаващи вината обстоятелства. 

Категории: Криминална хроникаБългари в Гърция дете вряла вода предумишлено убийство доживотен затвор
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus