Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Два нови случая на незаконно осиновяване от България

22 Май 2015 / 21:05:17  GRReporter
897 прочитания

    Гръцката полиция разследва по сигнали на граждани две ромски двойки в Спарта, които са отглеждали две деца на около 4-годишна възраст. Антропологично децата са се различавали от ромските семейства, въпреки това мнимите родители са настоявали, че става дума за техни биологични деца.
    След извършване на проверки, както и на ДНК тест се е оказало, че  4-годишните наистина не са техни биологични деца, нито пък двете ромски смейства са имали документи за законно осиновяване. Според полицията става дума за отвличане. Според телевизия Скай и двете деца са от България.
    Срещу четиримата роми - едно семейство от 29-годишни и едно семейство от 35-годишен и 27-годишна - са повдигнати обвинения за отвличане на непълнолетни. В понеделник ще бъдат изправени пред прокурор. Двете малки деца, момче и момиче, са настанени в организацията “Усмивката на детето”.
    Гръцките медии отбелязват, че това е поредният случай на незанонно осиновяване на деца в района на град Спарта.

Вижте и видео новината на сайта notospress.gr

Категории: ромски семейства отвличане на деца гръцка полиция Спарта ДНК незаконни осиновявания
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus