Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Европейски натиск да се смени военният министър Панос Каменос

15 Март 2015 / 11:03:57  GRReporter
804 прочитания

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц се изказа изключително критично за министъра на отбраната Панос Каменос в интервю за немския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
Шулц казва, че на срещата, която е имал в петък с премиера Алексис Ципрас в Брюксел, му е повторил, че коалицията с Независимите гърци е грешка и че дори „слон в стъкларски магазин ще е по-добър дипломат от г-н Каменос”.

Панос Каменос

„Смятам, че правителствената коалиция с десни популисти е грешка”, отбелязва председателят на Европарламента.
 
Поводът за думите на Шулц е интервюто на Панос Каменос за вестник Bild. В интервюто със заглавие „Десният популист Панос Каменос: Немците се бъркат в неща, които не ги засягат”, гръцкият министър отправя остри нападки срещу министъра на финансите на Германия.

„Ние, гърците, помним много добре, че г-н Шойбле трябваше да напусне поста на лидер на партията си през 2000, защото беше забъркан в случай с подкуп. Но днес е дори министър на финансите! А що се отнася до корупцията, тя е като танго – танцува се от двама!”, заявява в интервюто Каменос по отношение на случая Siemens и факта, че бившият директор на холдинга в Гърция Михалис Христофоракос е защитаван от немското правителство.

От своя страна министърът на отбраната Панос Каменос отговори на нападките на Мартин Шулц в своя профил в Twitter: „Председателю Мартин Шулц, твой ред е сега, помниш ли?”. Каменос цитира публикация, според която Щулц е отхвърлил като неприемлив въпроса към ЕК на тогавашния евродепутат,  а сега заместник-министър на външните работи с ресор европейски въпроси, Никос Хундис, относно подкупите на немски фирми, и въпросът е бил замразен.

Сътрудници на председателя на Независимите гърци  намекват, че Шулц е свързан с немската фирма за оръжейни системи Rheinmetall Defence Electronics (RDE).

 

 

Категории: Мартин Шулц Панос Каменос нападки корупция подкупи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus