Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Фермерите блокираха за 12 часа прохода Темпи

05 Февруари 2016 / 11:02:33  GRReporter
1048 прочитания

Фермерите, струпали тракторите си в Темпи, затвориха днес отново прохода за 12 часа от 10.00 ч. до 22.00 ч. Протестиращите обсъждат по-нататъшна ескалация на протестните си действия, включително временно спиране на целия трафик от събота. Съответните решения ще бъдат взети вечерта по време на новото общо събрание на участващите в блокадата фермери.

Делегация от Никеа ще посети блокадите в северна Гърция, предвид свиканата за неделя среща. Общо искане на всички е оттеглянето на проекта за промени в пенсионно-осигурителната и данъчната система и новото му изготвяне с участието на представители на фермерите, както и съставянето на междупартийна комисия, за да може лидерите на всички партии да вземат отношение по въпросите, които изкараха фермерите по пътищата на страната.

Междувременно за пети пореден ден остава затворена митницата на граничния пункт Кулата-Промахонас на българо-гръцката граница, като опашката от тирове надхвърля вече 25 км.

На този пункт фермерската блокада е най-мощната, а тракторите, блокирали пътя са над 1 400. Както обяснява синдикалистът Стергиос Литос: «трудно и изморително е това, което правим, но няма да спрем. Ще стигнем до края, и ще останем тук, колкото е необходимо».

 

 

 

 

Категории: фермери блокади трактори пенсионна реформа Кулата Промахонас
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus