Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гласуването на споразумението с кредиторите ще е в полунощ

15 Юли 2015 / 10:07:53  GRReporter
1008 прочитания

Най-критичният ден за гръцкия премиер Алексис Ципрас и правителството му ден в гръцкия парламент започна в 10:00 с общото заседание на парламентарните комисии по финансовите и социалните въпроси, производството и търговията и държавната администрация. В рамките му се извършва първото обсъждане на първия пакет бюджетни мерки и реформи, които са заложени в споразумението с кредиторите и трябва да бъдат приети, за да започнат преговорите за третия спасителен пакет.

Заседанието на комисиите е предвидено да приключи до 12:30. В 13:00 ще заседават членовете на президиума на гръцкия парламента, който според източници ще определи веднага дневния ред на парламентарната работа с цел заседанието на пленума да започне в 14:00.

Пакетът с мерки на стойност 3,5 милиарда евро се разглежда по спешната процедура. Според правилника на гръцкия парламент заседанията, в което се разглеждат подобни спешни проектозакони са с продължителност до 10 часа. Правителството обаче цели дебатите да приключат по-рано и гласуването да се проведе в полунощ.

Същевременно в центъра на Атина започнаха първите протестни митинги срещу новите бюджетни мерки и реформи. Те се организират от синдикатите на служителите в държавния сектор и в общините и се очаква да продължат през целия ден. В 19:00 протестите ще се обединят в общ митинг пред сградата на парламента.

Следете събитията в ход в Live blog-а на GRReporter. 

Категории: Политика парламент споразумение с кредиторите гласуване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus