Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Грък сред жертвите на стрелбата в Сан Бернардино

04 Декември 2015 / 12:12:34  GRReporter
582 прочитания

Преди няколко часа полицията в Сан Бернардино обяви имената на 14 души, които загинаха по време на престрелката в център за хора с умствени проблеми, осъществена от 28-годишния Саид Фарук и 27-годишната му съпруга Тасфин Малик.

Една от жертвите е 52-годишният грък Николас Таласинос от Колтън. Само четири дни преди да бъде покосен от изстрелите на колегата си, Таласинос се обадил на свой приятел, за да му каже колко по-добре се чувства след успешната операция за премахване на тумор от мозъка, на която се подложил. „Какъв малшанс да се излекуваш от нещо такова и след това да ти се случи това”, заяви приятелят му Ед Бек пред американски медии.

Николас Таласинос работел като здравен инспектор и в миналото бил колега на съпругата на Бек в Ню Джърси. Преди няколко години се преместил в Калифорния и продължил да работи в здравния сектор. Архивите на икономическата служба в Сан Бернардино потвърждават, че Таласинос е работел като специалист по здравеопазване и околна среда в отдела по здравеопазване заедно с нападателя Саид Фарук.

„Имаше изключителен професионален морал. Работата на здравния инспектор със сигурност не е най- привлекателната. Но той ѝ се беше посветил с голям жар. Искаше да е сигурен, че хората са в безопасност”, посочи още Ед Бек.

Той описа приятеля си като човек, който винаги е готов да помогне. Когато Бек и съпругата му решили да разширят къщата си Николас Таласинос участвал често в ремонтните работи. „Не приличаше по никакъв начин на строителен работник, но винаги беше готов да помогне в строежа”.

52-годишният Таласинос бил женен и баща на двама пълнолетни синове. От момента, в който стана известна новината за убийството му, приятелите му в социалните мрежи не спират да пишат в неговите профили. Шокирани, те описват Таласинос като „учтив човек”, който вдъхновявал своите приятели и познати.

Според американски медии Николас Таласинос бил последовател на месианския юдаизъм. Той се следва от евреи, които са повярвали в Христос, но все пак се разграничават от християнската Църква.

Изданието Daily Mail пише, че две седмици преди кървавата престрелка Фарук и съпругата му имали словесен конфликт с Таласинос. Според източници, на които се позовава вестникът, дискусията прераснала в разпален спор за връзката на исляма с насилието. Докато Фарук настоявал, че изповядваната от него религия е мирна и Западът не може да проумее това, Таласинос бил категоричен за точно обратното. Спорът бил толкова интензивен, че гъркът напуснал помещението, където се намирали, много ядосан.

Според New York Post той публикувал в профила си във Facebook голям брой негативни за исляма коментари. В статията се посочва, че според хора от обкръжението на Таласинос, той често спорел с Фарук по въпроси, свързани с политиката и религиите и винаги подкрепял позициите на Израел.

Категории: Новини стрелба в Сан Бернардино жертви Николас Таласинос здравен инспектор Саид Фарук
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus