Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция навлиза в предизборна кампания

02 Януари 2015 / 13:01:48  GRReporter
1755 прочитания

Ръководствата на гръцките партии пристъпват към предизборна кампания, а изявите им се увеличават лавинообразно.

Андонис Самарас, www.tovima.gr

Лидерът на Нова демокрация Андонис Самарас започва обиколката си из Гърция в събота от област Солун. Ръководството на партията отдава голямо значение на земеделското население. За сметка на това няма да се организират големи митинги.

Евангелос Венизелос, www.ethnos.gr

Лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос утре ще е в Спарта, а в неделя ще говори в Триполи и Каламата. 

Успоредно с това в рамките на деня се очаква обявяването на името  и на политическата програма на новата партия на бившия министър-председател Георгиос Папандреу. Според информациите, името и символите на организацията ще бъдат депозирани в съда, а политическата декларация ще бъде представена в зала в центъра на Атина.

Алексис Ципрас, www.eleftheria.gr

В централата на СИРИЗА, след развода с Демократичната левица на Фотис Кувелис, се очаква да бъде разгледано сътрудничеството с бивши депутати от ПАСОК или Независимите гърци, които сега са независими- като Теодора Дзакри, Рахил Макри, Хрисула Ятагана, Маркос Боларис, Тодорос Парастатидис, Одисеас Вудурис.

Утре Алексис Ципрас ще  представи цялостната политическа програма на СИРИЗА. Вероятно партията ще поиска провеждането на дебати  с премиера и лидерите на партиите.

Фотис Кувелис, www.hitandrun.gr

Демократичната левица, след шокиращия крах на предизборното сътрудничество със СИРИЗА, обсъжда възможността за съвместна кампания с Еколозите на Никос Хрисогелос. Заради това секретарят на партията Танасис Теохаропулос  ще се срещне днес с Хрисогелос.

С интерес се очакват заседанията на Централната политическа комисия на партията днес и през уикенда, заради причините, довели до  края на сътрудничеството със СИРИЗА.

Атмосферата в централата на партията е напрегната, а Демократичната левица е разцепена както на ниво парламентарна група, така и в партийните организации из цяла Гърция. При тези условия самостоятелното явяване на изборите изглежда изключително трудно.

 

Категории: предизборна кампания Андонис Самарас Евангелос Венизелос Георгиос Папандреу Алексис Ципрас Фотис Кувелис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus