Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция посреща новата година скована от студ, със затворени пътища и пристанища

31 Декември 2014 / 10:12:30  GRReporter
1700 прочитания

Гърция се намира в бял капан. Снегове, бурни ветрове, поледица са обхванали по-голямата част от страната.

Във вторник вечерта шофьори останаха блокирани в колите си повече от 8 часа на 104-я километър по пътя Атина-Ламия  в посока към Атина при Акрефнио. Заради силния снеговалеж се обърнало ремарке.  Пътят беше отворен по-късно. 

Затруднено е движението на автомобилите по новата магистрала Коринт-Триполи при Немеа в посока към Атина, при Цакона в посока към Каламата и при пътния възел Тегеа към Спарта.

Затворен е булевард Парнитас  нагоре от въжената линия, както и старата магистрала Атина-Тива.

Задължително е движението с вериги  по много пътища от провинциалната пътна мрежа. Има и много недостъпни села в планинската област Гортиния.

Проблеми ще  има днес и при движението на морския транспорт заради бурните ветрове в Егейско море, които ще достигнат сила 9-10 степен по скалата на Бофор.

Забранено е отплуването на кораби от пристанищата Пирея, Рафина, Лаврио.

От Пирея се изпълняват пътувания само към Атина в кораби от затворен тип.  Нормално се изпълняват маршрутите по линията Перама-Палукия-Саламина.

Затворен остава мостът Рио-Андирио. Не се изпълняват пътувания по линиите Кавала-Принос, Керамоти-Тасос и Александруполи-Самотраки.

По разписание се пътува по маршрутите Игуменица-Корфу и Килини-Кефалония-Закинтос.

„Областната управа не очаква да бъдат затворени пътища, за да бъдат почистени от снега ” заяви областният управител на Атика Рена Дуру по време на посещението си в Областния координационен център за почистване на снега в Капандрити. Тя призова шофьорите да карат внимателно и да се съобразяват с метеорологичните условия.

Заради снеговалежите движението по пътищата в  Мандра-Идилия-Атика се извършва само с вериги.

С вериги трябва да карат и шофьорите, които се движат в посока Атина-Ламия при Малакаса. Това важи и за водачите, преминаващи през 22-я километър на бул. Парнита до казиното.  Заради снега е спряно  движението по стария път от Пендели  към неа Макри от 414-а военна болница до Агиос Петрос

На страницата на полицията www.hellenicpolice.gr  е качен специален банер, от който шофьорите могат да се информират за метеорологичните условия, промените в движението и затварянето на пътища в цялата държава.

Националната метеорологична служба издаде бюлетин, според който ще духат бурни ветрове в североизточната и югозападната част на Егейско море, Бяло море, пролива Кафирея на юг от остров Евия и в района на остров Китира.

Категории: снеговалежи поледица затворени пътища бурни ветрове
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus