Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция ще изпълни задълженията си към международния валутен фонд

06 Април 2015 / 07:04:14  GRReporter
892 прочитания

    Гърция ще изпълни задълженията си към всички кредитори, увери финансовият министър Янис Варуфакис след спешната среща с изпълнителния директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард. Той подчерта, че няма никакви съмнения, че в четвъртък, 9 април Гърция ще изплати дължимата сума от 450 милиона евро на Фонда.
    Срещата се състоя по обяд във Вашингтон на връх католическия Великден и продължи 2 часа и 20 минути. От своя страна Кристин Лагард съобщи, че гръцкото правителство се е ангажирало да не възпрепятства работата на екипа технократи, който се намира в Атина. Преговорите както на ниво Брюкселска група, така и на ниво технически екипи в Атина ще продължат още днес, 6 април. “Несигурността не е в интерес на Гърция”, заяви Кристин Лагард.
    Пред репортерите във Вашингтон Янис Варуфакис каза, че правителството ще извърши дълбоки реформи и ще подобри ефективността на преговорите с институциите. В последните дни представителите на Международния валутен фонд бяха видимо раздразнени от слабия напредък на надзорната мисия в Атина.     Кристин Лагард и Янис Варуфакис са се обединили около мнението, че доброто сътрудничество е в интерес на всички, като изпълнителният директор на МВФ е подчертала ангажимента на Фодна да помогне на гръцката икономика да стъпи на един устойчив път на развитие.
    Днес Янис Варуфакис ще има още срещи с икономическите и финансови кръгове във Вашингтон.

 

Категории: Янис Варуфакис Кристин Лагард Международен валутен фонд преговори с институциите гръцки дълг реформи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus