Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцката полиция арестува 29-годишен българин, обвинен в две убийства

13 Септември 2015 / 16:09:46  GRReporter
1038 прочитания

На 12 септември късно следобед, в района на Ливанатес, област Фтиотида, полицията арестува 29-годишен българин. Той се издирва от лятото на 2013 заради убийствата на 2 възрастни жени по-рано през същата година. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство и сериен грабеж.

Припомня се, че на 24 февруари 2013, следобед, в дома си в Трагана, Фтиотида, е открита мъртва 77-годишна жена. Тя е намерена в коридора на жилището, с вързани ръце и крака, а на лицето й имало кърпа. Жената е починала от асфиксия.

Няколко дни по-късно, на 1 март, е открита мъртва 78-годишна жена в Молос, Фтиотида. Тя е открита в спалнята си. Според полицаите, ръцете й са били вързани с парче плат, а устата й е била запушена с парцал и хартия. Смъртта е настъпила в резултат на тежка черепна травма.

Полицаите откриват, че и двете къщи са претърсени. В къщата в Трагана не е имало следи от взлом, а в жилището в Молос убиецът е влязъл през прозореца на една от стаите.

И двата случая бяха разследвани от полицаи на Службата за сигурност на Ламия. След разследване, продължило няколко месеца, е доказано, че извършителят е 27-годишен (тогава) български гражданин и е издадена заповед за арестуването му. Мотивът и на двете престъпления е бил грабеж, но не е ясно какви суми, бижута или други предмети са откраднати, тъй като и двете жени са живеели сами.

Разследвана е и вероятността убиецът да е имал съучастник, или да е участвал в извършването и на други престъпления.

 

Категории: арест умишлено убийство грабеж 29-годишен българин Фтиотида
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus