Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцката полиция издирва 37-годишен българин за участие във въоръжени обири

04 Септември 2015 / 11:09:04  GRReporter
807 прочитания

Гръцката полиция издирва 37-годишен българин, който е участвал в обирите на пощенските клонове в Егио и Дафнес на полуостров Пелопонес. Обирите бяха извършени през декември 2014. През януари 2015 в Атика за участие в тях беше арестуван 29-годишен албанец. Смята се, че той принадлежи към престъпна организация, действаща по нареждане на Панайотис Властос. Тя е поставила взривни устройства в къщата на братовчедка на Властос, в жилището на председателя на съда, който го е осъдил за отвличането на бизнесмена Панагопулос, в къщата на служителка на съда, която е разследвала опита за бягство с хеликоптер, и в къщите на членове на семейството на Янис Сбокос, бившия шеф на дирекция в Министерството на отбраната.

Българинът е идентифициран от службите за сигурност на Патра, но местонахождението му е неизвестно.

Престъпниците отмъкнаха общо 8000 евро при двата обира. Те изоставиха колата си, открадната по-рано от Атика, на магистралата Триполи-Коринтос, при Нестани. Българинът е участвал и при двата обира, а освен това е снабдявал членовете на организацията с телефонни карти, принадлежащи на чужденци.

Срещу него, както и срещу другите трима извършители, които все още не са идентифицирани, прокуратурата в Патра е повдигнала обвинение за углавно престъпление – създаване и участие в организирана престъпна група, съучастие в грабеж, незаконно притежание и употреба на оръжие и кражба.

 

Категории: обири издирван българин пощенски клонове Пелопонес Егио Дафнес
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus