Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцката полиция разследва трима заподозрени за атентатите в Париж

17 Ноември 2015 / 15:11:59  GRReporter
572 прочитания

Френските власти са изпратили до гръцките си колеги искане за предоставяне на информация за трима души, за които се смята, че имат някаква връзка с терористичните актове в Париж на 13 ноември.

По-конкретно френските власти искат информация за мъж, който се смята за придружител на Ахмад ал Мохамад, атентаторът, минал през остров Лерос и осъществил нападението на „Стад дьо Франс“. Изглежда, че терористът е пристигнал на острова в началото на август и е чакал там ал Мохамад. Все още не е ясно дали той се е прехвърлил заедно с камикадзето във Франция, или е останал в Гърция. Гръцките власти се опитват да установят движението му.

Едновременно с това Франция е изпратила на гръцката полиция данните на двама жители на северна европейска страна, които според източници, са изиграли някаква роля при нападенията. Франция е поискала от гръцките органи на реда да установят дали в страната има следи от тяхното преминаване или престой, тъй като Париж смята, че те са преминали през Гърция по суша от или към Близкия Изток.

 

 

 

Категории: атентат Париж заподозрени гръцка полиция терористи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus