Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцки преподавател убит в Лондон

06 Януари 2015 / 17:01:13  GRReporter
1348 прочитания

Трупът на 43-годишния учител по химия Менелаос (Мел) Алигизакис бе открит в локва кръв на автобусна спирка в Лондон, близо до жп гарата Уотърлу в 2:45 миналата събота. Мъжът е бил убит по особено жесток начин и имал множество рани по главата.

Британската полиция залови 29-годишен мъж на име Марк Дуейн Патен, който е основният заподозрян за убийството на учителя. Мотивите за деянието са все още неясни, съобщават гръцки медии.

Според главния инспектор от отдел убийства  Скотланд ярд Дайан Тъдуей „убийството е станало в един от най-оживените райони на Лондон, откъдето преминават както пътници, така и хора, които се връщат от забавления в нощни заведения”. Тя призова всички граждани, които са станали свидетели на убийството да се свържат с лондонската полиция и да й предоставят информация.

Убийството на преподавателя, както и арестът на 29-годишния мъж бяха отразени широко и в британските медии.

Менелаос Алигизакис е бил преподавател по естествени науки и е работил в престижни учебни заведения. Завършил е школата по класически пиано към Гръцката национална консерватория, а по-късно е приет във факултета по физика на Атинския университет със специалност „Телекомуникации и информатика”. След завършването си през 1995 той работи в продължение на години като преподавател в различни държавни и частни училища и университети в Гърция и Англия.

Освен в Атинския колеж , където е било последното му работно място преди убийството Алигизакис е преподавал в гръцко-френското училище на ордена на монахините урсулинки, в колежите в Уестминстър и Уимбълдън и в колежа по изкуства Латимер.

Трагично убитият учител е преподавал също технология на музиката в различни музикални школи в Лондон и други градове във Великобритания, като паралелно с това се занимавал и с композиране на мелодии. От 25 години той имал свое собствено звукозаписно студио.

Освен гръцки и английски Алигизакис знаел също френски и български език, както и езика на глухонемите. Той обичал да пътува, да чете книги и практикувал йога.

Новината за убийството му предизвика шок сред учениците му в Атинския колеж, съобщава гръцкото електронно издание iefimerida.gr. В негова памет те създали страница в социалната мрежа Facebook и в коментарите си там описват Алигизакис като един от най-добрите си учители.

„Беше един прекрасен човек. Още помня всичко, което ни казваше. Беше най-добрият учител, който съм имала, винаги знаеше как да се отнесе, а лицето му беше винаги усмихнато. Много жалко, че този човек си отиде”, пише една от ученичките.

Неин съученик допълва: „Прекрасен учител и прекрасен човек. Нека почива в мир. Все още не мога да повярвам това, което се случи. В четвъртък няма да влезе в класната стая. Няма да дойде. Беше един прекрасен човек”. 

Категории: Криминална хроника убийство преподавател Лондон спирка
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus