Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцките антитерористи заловиха двама главорези, трети се самоуби

30 Май 2015 / 10:05:03  GRReporter
1170 прочитания

Голяма операция на антитерористичната полиция се проведе в Анхиало, в района на Волос. Целта беше да се арестуват издирваните престъпници от обира в Дистомо. Според първите информации, арестувани са Георгиос Петракакос и Спирос Христодулу, а Спирос Дравилас се е самоубил.

Тримата бяха издирвани за въоръжения грабеж, извършен миналото лято в Дистомо. Смята се, че са сътрудници на терориста Никос Мазиотис.

Според същите информации, грабителите са арестувани в двуетажна къща в Неа Анхиало.

Според високопоставен представител на полицията, когато престъпниците били призовани да се предадат, в къщата се чули два изстрела. Веднага след това двама от тях – 36-годишният Георгиос Петракакос и 44-годишният Спирос Христодулу - излезли и се предали. Те казали на полицаите, че третият се е самоубил вътре. Според техните твърдения 34-годишният Спирос Дравилас се е застрелял, вероятно с калашников, за да не попадне в ръцете на полицията. Самоубийството се разследва.

Спирос Дравилас

Обирът в Националната банка в Дистомо беше извършен през август 2014. Тримата извършители, носещи качулки и въоръжени с автомати калашников, при бягството си взеха за заложник касиера на банката, когото по-късно освободиха.

Престъпниците отмъкнаха от банката 300 000 евро и избягаха с автомобил Toyota Rav4. Колата е била открадната през май 2012 и по-късно беше открита изгорена в Паралия Потамос, на 4 км от банката.

След това тримата бягат с открадната в района на Пелопонес надуваема лодка, с която стигат до Лутро в Ксилокастро.

По време на обира извършителите заявили на служителите в банката да не се страхуват, защото „и те са граждани”  и че ще научат кои са вечерта от новините.

Антитерористите, разследващи обира, установиха, че този грабеж прилича с други два, извършени по-рано, които носят „отпечатъка” на арестувания терорист Никос Мазиотис.

Това са обирът на 5 юни в Сикурио, в който участва самият Мазиотис, и обирът на остров Спеца през 2012, в който освен Мазиотис участва и  Георгиос Петракакос. След обира двамата бягат с  моторна лодка, която изгарят в района на Саланди в Арголида. И в тези случаи имаше заложници – двама служители на обраните банкови клонове.

 

Категории: банков обир Дистомо извършители арест самоубийство Спирос Дравилас Георгиос Петракакос Спирос Христодулу
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus